Izvor: Radio 021, 20.Jan.2020, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident na Bogojavljenskom plivanju zbog ekološkog transparenta

Na jučerašnjem Bogojavljenskom plivanju u Čačku došlo je do manjeg incidenta između jednog od plivača i obezbeđenja.

Ilija Stefanović iz Čačka pojavio se sa transparentom na kojem je pisalo "Ko zagađuje reke", aludirajući na Zapadnu Moravu. Ali, kako je Ilija objasnio za N1, obezbeđenje manifestacije mu je prišlo i pocepalo transparent uz obrazloženje da "nije ovo politički skup".

"Cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mi je bio da skrenem pažnju na očigledan problem. I ove godine su se se pojavile masne mrlje u Moravi. Godinama unazad se organizuje plivanje za Bogojavljenje, ali se poslednje dve godine postavlja pitanje da li je voda čista", kaže Ilija Stefanović.

Ilija kaže da nikoga nije želeo da isprovocira porukom, pa je zato i napisao poslovicu. Kaže da sve dok je držao transparent nije bilo problema, ali nedugo nakon što ga je ostavio kako bi otplivao, iscepan je.

"Iako ne mogu da tvrdim, ali mislim da je momak iz obezbeđenja uzeo transparent i zgužvao ga. I rekao mi je da ovo nije politički skup. A ja sam njemu odgovorio da to nije politički transparent. Da sam recimo napisao 'Kosovo je Srbija' ili 'Milo lopove, ne damo ti svetinje', možda bi to bolje prošlo, ali ovako...", ispričao je ovaj mladić.

Zbog ovog slučaja, na društvenim mrežama se povela rasprava. Direktor Sportskog centra napisao je na Fejsbuku da su radnici odlično obavili posao i da nisu "pali" ni na nijednu provokaciju.

Incident se dogodio za vreme Bogojavljenskog plivanja na gradskoj plaži u Čačku. Zbog pojave masnih mrlja u Zapadnoj Moravi, kupališna sezona kod gradske brane ponovo je prošle godine bila dovedena u pitanje.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ilija je plivanje za časni krst iskoristio da pošalje snažnu poruku, a obezbeđenje ga napalo rečima "NIJE TI OVO POLITIČKI SKUP"

Izvor: Blic, 21.Jan.2020, 19:06

Na bogojavljenskom plivanju u Čačku došlo je do incidenta između jednog od plivača i obezbeđenja. Ilija Stefanović iz Čačka se pojavio sa transparentom na kojem je pisalo "Ko zagađuje reke", aludirajući na Zapadnu Moravu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.