Incident kod RTS: Pokušali autom da probiju obezbeđenje FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident kod RTS: Pokušali autom da "probiju" obezbeđenje FOTO/VIDEO

Beograd -- Ispred RTS-a, po završetku intervjua Aleksandra Vučića, došlo do incidenta kada su dvojica muškaraca pokušali "mercedesom" da probiju predsednikovo obezbeđenje.

Oni su potom uhapšeni, prenele su "Večernje novosti".

Tokom demonstracija ispred RTS, jedan automobil sa aleksinačkim registarskim oznakama pokušao je da probije kordon u Aberdarevoj ulici, koji je bio u obezbeđenju presednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vučića.

Dvojica muškaraca koji su bili u “mercedesu” su privedena.

Inače, članovi i pristalice Saveza za Srbiju i Udruženja "1 od 5 miliona" okupili su se sinoć ispred zgrade RTS kako bi sačekali Vučića, koji je gostovao u emisiji "Upitnik" na toj televiziji.

Među okupljenima na ulazu iz Takovske ulice bili su, između ostalih, i predstavnici SzS Boško Obradović, Marko Bastać, Borko Stefanović. ljine. (Kraj) upr/

Vučić je na početku emisije rekao da je u zgradu RTS došao iz Aberdareve ulice, da je jedan deo prešao peške, kao i da sprečavanje kretanja ljudi nije rešenje, već fašizam.

Poručio je da njegov dolazak na RTS nije pitanje njegove bezbednosti, već bezbednosti i slobode kretanja koju moraju da imaju svi gradani Srbije.

Okupljeni su se razišli po završetku intervjua.

I pre nego što je Vučić stigao u RTS, jake policijske snage obezbeđivale su zgradu Javnog servisa u Takovskoj ulici.

Saobraćaj u Takovskoj i ulicama koje vode ka zgradi Javnog servisa bio je u nekoliko navrata nakratko obustavljen.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mediji: Temeljno se ispituje incident sa "mercedesom"

Izvor: B92, 07.Nov.2019

Beograd -- Policija ispituje sve što je u vezi sa incidentom kada su po završetku intervjua Vučića na RTS dvojica muškaraca pokušali "mercedesom" da probiju obezbeđenje...Prema pisanju nekih beogradskih medija, što prenosi Tanjug, postoje indicije da ovo nije slučajan prekršaj...Podsetimo,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.