IZRAELCI GRME POSLE GOSTOVANJA U ATINI: Bio je to teroristički napad (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2023, 08:26

IZRAELCI GRME POSLE GOSTOVANJA U ATINI: Bio je to teroristički napad (VIDEO)

Incidenti obeležili duel.

Košarkaši AEK-a savladali su u Atini Hapoel iz Jerusalima (94:78) i izborili majstoricu koja će odlučiti o plasmanu na F4 Lige šampiona, a meč je obeležilo i skandalozno ponašanje navijača grčkog tima.

Meč je nekoliko puta prekidan tokom prvog poluvremena a kasnio je i početak drugog dela igre za 25 minuta zbog sukoba izvan arene, prenose grčki mediji.

Navjiači AEK su u OAKA Areni konstantno divljali i u jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << momentu gađali suparničke pristalice uz paljenje izraelske zastave. Kako se navodi, bilo je čak i petardi kojima su gađani gosti iz Izraela.

הפועל ירושלים בכדורסל טוענת כי במהלך המשחק מול אאק אתונה בחצי גמר ליגת האלופות אוהדי היריבה שרפו דגל ישראל וזרקו על אוהדיה זיקוקים, חזיזים וסלעים @JerusalemBasket@N12News

צילום: הפועל ירושלים pic.twitter.com/NEDQeQbtvc

— Ben Goldfriend (@GoldfriendBen) April 12, 2023

Hapoel na čijoj klupi se nalazi nekadašnji trener Partizana i Budućnosti, Aleksandar Džikić, se oglasio saopštenjem nekoliko sati posle utakmice:

- Dragi navijači, dešavanja u Atini su ništa manje od terorističkog napada na izraelske navijače koji su došli tamo da podrže svoj tim što godinama i čine. Proverili smo sve što može da se uradi na poluvremenu utakmice i evakuacija navijača Hapoela bila je opcija koja je momentalno odbijena jer su grčki navijači opkolili halu pa je postojala opasnost da budu napadnuti izvan dvorane. Zaustavljanje utakmice je moglo da ima ozbiljnije posledice na šta je menadžment našeg tima upozorio, pa su obavestili obezbeđenje i policiju i taj haos je mogao da dovede do haosa koji bi potencijalno ugrozio ljudske živote. Zbog bezbednosti načih navijača smo odlučili da nastavimo utakmicu uz obećanje policije da se drugi nasilni napad neće dogoditi i ukoliko se bilo šta nastavi hala će biti ispražnjena. Hapoel je zahvalan svakom navijaču koji je došao da podrži tim uprkos teškim okolnostima i žao nam je zbog traumatičnog iskustva koje su zadobili. Klub neće ćutati o ovakvim stvarima i FIBA je već dobila ozbiljnu žalbu. Hvala svakome od vas - naveli su ih Hapoela.

Majstorica je zakazana za 19. a prili u Jerusalimu.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda poznata navijačica Milana Klaudija Romani.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.