ITALIJANSKI MEDIJI: SRPSKI NAVIJAČI POLOŽILI ISPIT

Izvor: Kurir, 08.Okt.2011, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ITALIJANSKI MEDIJI: SRPSKI NAVIJAČI POLOŽILI ISPIT

RIM - Fantastičnim ambijentom koji su srpski navijači stvorili na Marakani zaboravljen je incident od pre godinu dana u Đenovi, ocenila je italijanska agencija Ansa posle kvalifikacionog meča za prvenstfvo Evrope između Srbije i Italije.

"Utakmica je bila korektna i uzbudljiva od početka do kraja. Može se reći da je meč bio potpuna suprotnost onom od pre godinu dana u Đenovi kada je duel prekinut posle samo šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << minuta zbog nasilja grupe srpskih huligana", ocenila je Ansa.

"Stadion Crvene zvezde bio je "prekriven" crveno-plavo-belim bojama koje označavaju srpsku zastavu, a sve vreme se iz grla oko 45.000 navijača orilo "Srbija, Srbija", kaže se u izveštaju Anse.

Kako se dalje navodi, "navijači na Marakani su bili krajnje korektni, bez ekscesa i zabranjenih radnji, a Beograd je mogao da odahne".

Italijanska agencija konstatuje da su bile preduzete mere predostrožnosti zbog bojazni od eventualnog ponovnog nasilja.

"Stadion Crvene zvezde je od podneva bio obezbeđivan i to sa tri prstena bezbednosnih kordona", navela je Ansa.

Gazeta delo sport je takođe konstatovala da su "srpski navijači položili ispit".

"Marakana je podsećala na grotlo, ali su se navijači ponašali u granicama korektnosti", ocenio je italijanski list.

Gazeta je istakla da se posle nerešenog rezultata u Beogradu, sada "komplikuje situacija za reprezentaicju Srbije", koja mora da traži novu šansu u Mariboru gde 11. oktobra igra odlučujući meč protiv Slovenije za plasman u baraž.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.