ISIS zapalio fabriku sumpora, hiljade traže pomoć

Izvor: Mondo, 22.Okt.2016, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISIS zapalio fabriku sumpora, hiljade traže pomoć

Više od 1.000 ljudi zatražilo je pomoć zbog otrovnih isparenja iz fabrike sumpora koju su verovatno zapalili militanti "Islamske države" blizu grada Mosul.

Nisu prijavljeni smrtni slučajevi povezani sa ovim incidentom, saopštili su u bolnici u Kaijari, gradiću nedaleko od Mosula u Iraku.

Fabrika sumpora zapaljena je tokom ove sedmice kada su iračke snage potisnule militante "Islamske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << države" iz te oblasti.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

Vojska SAD saopštila je da su militanti namerno zapalili fabriku i da su vojnicima podejeljene gas-maske i druga zaštitna oprema.

Požar u ovoj fabrici izbio je i 2003. godine i trajao je tri sedmice. Zagađenje vazduha u Mosulu tada je bilo ogromno, a kompletna vegetacija na otvorenom je odumrla.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.