INCIDENT U ZAGREBU! Roditelj učenika zapretio nastavnici da će ponoviti beogradski scenario!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2023, 01:01

INCIDENT U ZAGREBU! Roditelj učenika zapretio nastavnici da će ponoviti "beogradski scenario"!

U jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi došlo je do incidenta

Kako piše RTL, roditelj jednog učenika pretio je nastavnici da će se ponoviti beogradski scenario jer je učenik dobio ukor. On je aludirao na prošlonedeljni masakr u Beogradu, kada je 13-godišnjak ubio devet osoba u školi.

Zbog ozbiljnih pretnji beogradskim scenarijem, ali i pronalaskom zabranjenih stvari kod jednog učenika, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << juče je intervenisala policija. Mladiću je pretražen stan, a incident je prijavljen Ministarstvu obrazovanja.

- Ministarstvo nauke i obrazovanja primilo je zahtev Osnovne škole za pokretanjem psihološke krizne intervencije što je i realizovano. Direktorka Osnovne škole savetovana je o postupcima zaštite učenika i upućena je da prijavi jučerašnji događaj skladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među decom i mladima - poručili su iz Ministarstva.

Iz sindikata Preporod kazali su kako se po pitanju sigurnosti u školama treba još puno toga da se uradi, a najveći problem je što direktori često ne žele da se o tome govori.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u Beogradu pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.