INCIDENT U VISKOZI: Curi amonijak u Loznici

Izvor: Kurir, 12.Sep.2013, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INCIDENT U VISKOZI: Curi amonijak u Loznici

Curenje amonijaka nastalo je prilikom rasklapanja, skidanja i savijanja sistema cevovoda, prilikom čega je došlo do deformacije na delu cevi, kažu iz preduzeća

ŠABAC - U Hemijskom kombinatu "Viskoza" u Loznici prilikom savijanja sistema cevovda počeo je da curi amonijak. Niko nije povrđen i nema opasnosti po stanovništvo.

U saopštenju se navodi da se u stečajnom pogonu "Centrofan" sinoć oko 19.30 na cevovodu rashladnog sistema koji povezuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kompresorski deo sa rezervoarima za smeštaj amonijaka dogodio hemijski akcident.

"Curenje amonijaka nastalo je prilikom rasklapanja, skidanja i savijanja sistema cevovoda, prilikom čega je došlo do deformacije na delu cevi, što je imalo za posledicu isticanje materije", navodi se u saopštenju i dodaje da je utvrđeno da je incident izazvan namerno.

"Inspektori Odeljenja za vanredne situcije su ustanovili da je akcident uzrokovan namerno od strane nepoznatog izvršioca prilikom neovlašćenog skidanja, rasklapanja i deformisanja sistema razvoda cevovoda amonijaka", piše u saopštenju.

Kako se navodi, nadležni preduzimaju mere u cilju identifikacije i pronalaženja odgovornih osoba za ovaj dogadjaj.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Krali cevi i umalo izazvali ekološku katastrofu!

Izvor: Telegraf.rs, 12.Sep.2013

Curenje amonijaka je nastalo prilikom rasklapanja, skidanja i savijanja sistema cevovoda iz pogona "Viskoze"

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.