INCIDENT U SARAJEVU Plakat sa mrtvačkom glavom na Ambasadi Srbije

Izvor: Blic, 15.Feb.2018, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INCIDENT U SARAJEVU Plakat sa mrtvačkom glavom na Ambasadi Srbije

Na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu nepoznata lica zalepila su plakat na kome je nacrtana mrtvačka glava, ispod koje piše "Četnici kostobacani".

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević rekao je da je do incidenta došlo juče između 17.30 i 18 sati, nakon čega je obaveštena policija koja je izvršila uviđaj i uzela plakat radi veštačenja.

Vukićević smatra da su ovaj, vrlo provokativan plakat, i za danas u 11 časova najavljene demonstracije Bošnjačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pokreta ispred zgrade Amabasade dva povezana događaja. On je istakao da nema nijednog povoda za takve reakcije.

- Niti smo šta radili, niti preduzimali, ni ambasada, niti Srbija da bi se tako reagovalo. Razlog može da bude današnja proslava državnog praznika, i da se na taj način pokaže raspoloženje jednog dela bošnjačke populacije koji ne želi dobre srpsko-bošnjačke odnose, koji želi incidente i ne želi normaliziciju odnosa između zemalja u regionu, pre svega između BiH i Srbije - ocenio je Vukićević.

On je najavio da će Ambasada Srbije u Sarajevu podići mere bezbednosti, jer joj je to obaveza posle ovakvog incidenta i najavljenih demonstracija.

Srbija danas obeležava Dan državnosti - Sretenje, povodom čega će i Ambasada Srbije u BiH organizovati prijem.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Plakat sa mrtvačkom glavom na ulazu u Ambasadu Srbije

Izvor: B92, 15.Feb.2018

Sarajevo -- Plakat sa mrtvačkom glavom ispod koje piše "Četnici kostobacani" zalepljen je na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu. Počinioci nisu poznati...Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević rekao je da je do incidenta došlo juče između 17.30 i 18.00 sati, nakon čega je obaveštena policija,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.