INCIDENT IZNAD BALTIKA: Ruski lovac presreo američki špijunski avion! (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 01.Maj.2018, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INCIDENT IZNAD BALTIKA: Ruski lovac presreo američki špijunski avion! (VIDEO)

Ruski borbeni lovac presreo je jutros američki špijunski avion iznad Baltičkog mora u međunarodnom vazdušnom prostoru, javlja Foks njuz.

Dvojica američkih vojnih zvaničnika izjavili su za tu televiziju da je ruski avion Su-27 izveo "sigurno, ali neprofesionalno" presretanje izviđačkog aviona P-8 američke mornarice, prilikom njegove misije u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltika.

Ruski avion se primakao američkom na svega šest metara, ali piloti su >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kazali da se nisu osećali ugroženo ili nesigurno.



Kako se navodi, to je najnoviji u nizu takvih vazdušnih incidenata između američkih i ruskih vojnih aviona.

Poslednji je bio u januaru, kad je ruski lovac proleteo pored špijunskog aviona američke mornarice EP-3 iznad Crnog mora i tada došao na metar i po od američkog i zamalo izazvao sudar.

Američki i ruski vojni avioni redovno lete jedni blizu drugih iznad Baltičkog i Crnog mora, ali na profesionalan način, saopštio je Pentagon.

Međutim, moguće je da novi vazdušni incident ima veze sa rastućim tenzijama između Rusije i SAD-a u Siriji, navodi Foks njuz.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.