INCIDENT ISPRED SKUPŠTINE: Nasilni upad navodnih eko aktivista uzdrmao Novi Sad!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2023, 13:09

INCIDENT ISPRED SKUPŠTINE: Nasilni upad navodnih eko aktivista uzdrmao Novi Sad!

Podsetimo, ovo nije prvi put da na ovakav način ovi navodni ekolozi pokušavaju da realizuju svoje namere

Grupa navodnih eko-aktivista, koja se i ranije služila ekstremističkim metodama u ostvarenju svojih političkih ciljeva, jutros se okupila ispred Skupštine grada Novog Sada.

Okupljeni su blokirali ulaz u Skupštinu grada, gde je trebalo da počne sednica na kojoj se odlučuje o tom projektu.

Tom prilikom tridesetak demonstranata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su pokušali nasilno da uđu u zgradu Skupštine grada Novog Sada, gurajući radnike obezbeđenja na samim ulaznim vratima, te su pokušali jednom odborniku da spreče ulazak u zgradu.

Podsetimo, ovo nije prvi put da na ovakav način ovi navodni ekolozi pokušavaju da realizuju svoje namere.

Opstruisali su i donošenje GUP - a, plana za dobrobit svih Novosađana.

Prilikom javnih rasprava o Generalnom urbanističkom planu Novog Sada do 2030. godine, koji je usvojen pre godinu dana, takođe su pokušavali na sve načine da ga blokiraju.

Sve to, Isko je GUP u potpunosti usmeren na povećanje kvaliteta života njegovih žitelja.

Iako je njegovo donošenje sve vreme pratilo opstruisanje od strane samozvanih eko -aktivista, sa druge strane, činjenice su nedvosmislene i očigledne: novim GUP-om predviđeno je za 180 hektara više javnih zelenih površina u odnosi na aktuelni planski dokument.

Predviđeno je, takođe, da svi investitori moraju da imaju 60 odsto visokih stabala zasađenih na parcelama kada grade objekte.

S' druge strane, ovi samozvani aktivisti tokom nekoliko sednica na kojima je GUP predstavljan, konstantno su izazivali incidente i pravili opstrukcije.

Vređali su urbaniste, polivali ih vodom, pravili skandale i otvoreno pretili.

Tokom javnih prezentacija GUP-a ova politička manjina svaku sednicu Komisije za GUP pokušava je da prekine i blokira.

Bacali su pirotehnička sredstva, dimne bombe, polivali članove Komisije vodom, konstantno provocirali i pokušavali da izazovu incidente.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.