INCIDENT IPAK PRESUDIO: Borski košarkaši ispali iz Prve srpske regionalne lige

Izvor: Bor030.net, 01.Maj.2015, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INCIDENT IPAK PRESUDIO: Borski košarkaši ispali iz Prve srpske regionalne lige

Nakon incidenta koji se desio na gostujućem terenu protiv ekipe KK “Niš Fair Play” gde su domaći košarkaši napali sudiju i dobili veoma stroge kazne za nesportsko ponašanje, košarkaši KK “Bor-RTB” nakon toliko godina igre u Prvoj srpskoj regionalnoj ligi “Istok” završili su takmičenje u ovom rangu preselivši se u niži rang, tačnije u Drugu srpsku regionalnu ligu “Istok”.

Iako je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << prilika da borski košarkaši usled nedostatka diskvalifikovanih igrača u tuči koja je izbila na utakmici KK “Bor-RTB” i KK “Niš Fair Play” ipak opstanu u najvišem regionalnom rangu takmičenja, sreća ipak nije bila na njihovoj strani.

Celokupan prvi deo sezone bio je dobar za ekipu KK “Bor-RTB” o čemu govori i visoko pozicionirano mesto na kraju prvog dela takmičenja. Ipak, poslednja utakmica tog prvog dela donela je neprijatnosti za ovaj klub. Nakon čarki i incidenta sa sudijom na utakmici u Nišu, a koji je Košarkaški savez Srbije okarakterisao kao napad na službena lica, doživotno je diskvalifikovan igrač Marko Ognjenović, a igrač Marko Rosić suspendovan na godinu dana.

Da su ovakve kazne uticale na sunovrat ovog borskog košarkaškog kluba sa sredine tabele na pretposlednje mesto govori i činjenica da su Borani gubili utakmice protiv ekipa koje su u prvom delu sezone dobijali kao od šale.

Košarkaši KK “Bor-RTB” igraće sledeću sezonu u Drugoj muškoj regionalnoj ligi “Istok” u okviru koje se ove godine takmičio po prvi put tim borskog Košarkaškog kluba “Zicer” i ostvario zapaženo 4. mesto.

Očigledno da ćemo od iduće sezone po prvi put u muškoj košarci moći da gledamo pravi gradski derbi i uživamo u dobroj borskoj košarci.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.