Hakeri razvalili australijski parlament

Izvor: ItRešenja.com, 11.Feb.2019, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakeri razvalili australijski parlament

Australijske vlasti istražuju incident u kojem su nepoznati hakeri upali u zaštićenu računarsku mrežu australijskog parlamenta kojem ovo nije prvi puta da je žrtva napada.

Prema prvim informacijama iza napada stoje hakeri iz neke strane države, a australijski premijer Scott Morrison nije želeo da komentariše slučaj, ali je izjavio kako za sada još nije sigurno da su u napadu targetirane vladine agencije i odeljenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << Premijer inače između ostaloga koristi mrežu parlamenta za slanje, primanje i skladištenje emailova.

Ovo je odmah iskoristio vođa opozicije Bill Shorten koji je slučaj nazvao “pozivom na buđenje”, ukazujući da nije prvi put da se događaju hakerski napadi na australijski parlament, jer je 2015. godine i 2016. godine došlo do napada na vladine agencije za vreme i statistiku, dok su 2011. provaljeni emailovi nekoliko australijskih ministara.

Izvor: IT Vesti

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.