HR: Eksploziv nije teroristički čin

Izvor: B92, 10.Jan.2013, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HR: Eksploziv nije teroristički čin

Zagreb -- Hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio da eksplozija na železničkoj pruzi u zagrebačkoj četvrti Susedgrad nema obeležje terorističkog čina.

Ostojić je novinarima pre sednice vlade kazao da niko nije ostavio nikakvu poruku, niti je preuzeo odgovornost. Prema njegovim rečima, formirana je posebna ekipa koja će rešavati taj slučaj.

"Radi se o ozbiljnom incidentu, koji se u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovom trenutku tretira kao dovodjenje u opasnost, ali s obzirom na uznemirenje građana, tome posvećujemo maksimalnu pažnju. Uveren sam da će radnje koje se preduzimaju imati za cilj pronalazak izvršilaca", rekao je Ostojić, prenela je Hina.

Teretni voz naleteo je juče na eksplozivnu napravu u stanici Podsused od čije detonacije, na sreću, nije bilo povredjenih, ali je pričinjena značajna materijalna šteta na pruzi, vozu i okolnim kućama na kojima su popucala stakla.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ostojić: Eksplozija kod Podsuseda nema obilježja terorizma

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jan.2013

Ministar unutarnjih poslova Hrvatke Ranko Ostojić izjavio je danas da jučerašnja eksplozija na željezničkoj pruzi u zagrebačkoj četvrti Susedgrad nema obilježja terorističkog čina, jer nitko nije ostavio nikakvu poruku niti preuzeo odgovornost za eksploziju. Ostojić je novinarima prije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.