HAOS U PARLAMENTU ALBANIJE: Dimne bombe, stolice, sve to usred sednice, ovakav CIRKUS se ne viđa često (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Nov.2023, 14:09

HAOS U PARLAMENTU ALBANIJE: Dimne bombe, stolice, sve to usred sednice, ovakav CIRKUS se ne viđa često (VIDEO)

Pirotehniku su u dvoranu navodno unele dve poslanice.

Nesvakidašnji incident dogodio se u petak u albanskom parlamentu kad je poslanik Demokratske stranke aktivirao više dimnih bombi.

Dvorana se ispunila dimom, a predsedavajuća Lindita Nikola izbacila je poslanika sa sednice i zatražila intervenciju obezbeđenja kako bi se uspostavio red. Neposredno pre aktivacije dimnih bombi deo poslanika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opozicije je svojim stolicama napravio barikadu ispred govornice.

Lider demokrata Sali Beriša rekao je da ne može da utiče na poslanike.

- Opozicija je odlučna da ne dopusti normalan parlamentarni život dok se ne ispune naši zahtevi: osnivanje istražnih odbora, uključivanje u povereništvo za izbornu reformu i odustajanje većine od uplitanja u unutrašnja zbivanja opozicije - rekao je nekadašnji premijer Albanije.

Reč je potom preuzeo ministar unutrašnjih poslova Talant Bala koji je poslanicima rekao da se "odupru pokušajima pojedinaca" da ih zloupotrebe za ostvarivanje vlastitih interesa misleći pri tome na Berišu.

- Donošenje zakona je primarna dužnost poslanika. Ovo pokazuje da ovaj posao niste shvatili ozbiljno jer pogoršavate odnos s ljudima. Moj apel većini desničarskih poslanika: Molim vas nemojte da vas iskorištavaju za nečije privatne interese - rekao je Bala.

Svo troje sada bi mogli da se suoči sa disciplinskim merama koje bi mogle uključivati i privremenu zabranu dolaska na sednice.

Skandal u parlamentu Albanije izbio je i u ponedeljak kad je obezbeđenje, podsetimo, pokušalo da spreči suspendovane poslanike da uđu u zgradu. Nekoliko poslanika Demokratske stranke ušlo je kroz prozor u parlament nakon se prethodno žestoko sukobilo sa pripadnicima obezbeđenja ispred glavne kapije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

CIRKUS U ALBANSKOM PARLAMENTU Poslanik aktivirao DIMNU BOMBU, blokirali govornicu stolicama (VIDEO)

Izvor: Blic, 11.Nov.2023

U albanskom parlamentu u četvrtak dogodio se incident kada je poslanik Demokratske stranke aktivirao više dimnih bombi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.