HAOS U BRISELU: Reaktor u nuklearnoj elektrani ugašen posle incidenta

Izvor: Telegraf.rs, 10.Jun.2016, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS U BRISELU: Reaktor u nuklearnoj elektrani ugašen posle incidenta

Reaktor u belgijskoj elektrani Tijanž ugašen je automatski pošto je došlo do kvara, rekao je danas jedan od operatera u elektrani. Uzroci havarije se istražuju.

Nije došlo do izlivanja radioaktivne materije, naveo je operater.

- Bezbednosni mehanizam instaliran u reaktoru broj 2 se ugasio automatski - rekla je En-Sofi Hjudž, portparolka energetske kompanije Electrabel. - Sistem je dizajniran da prisili reaktor da se ugasi kada se detektuje neka abnormalnost - dodala je >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ona.

Zaposleni u elektrani naveo je da je sigurno da je problem negde u sekundarnom delu elektrane, kao što je soba sa motorom, a  ne u nuklearnoj zoni.

- Incident je pokazao da bezbednosti sistem radi. Elektrana je sasvim sigurna, jer je Tijanž 2 ugašen - rekla je portparolka za RTBF.

TIjanž je udaljen oko 100 kilometara od Brisela i jedna je od dve velike nuklearne stanice.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)


Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Incident u nuklearnoj elektrani, ugasio se reaktor

Izvor: B92, 10.Jun.2016

Jedan od tri reaktora belgijske nuklearne elektrane Tijanž automatski se isključio usled „nepravilnosti“, rečeno je iz te nuklearne elektrane...Uzrok incidenta se istražuje, a kako se navodi, nje došlo do povećane radioaktivnosti..."Sigurnosni mehanizam reaktora 2 isključio se automatski",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.