HAMILTON OPET SLAVIO: Trijumf u senci INCIDENTA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 20:14

HAMILTON OPET SLAVIO: Trijumf u senci INCIDENTA (VIDEO)

Dobro je što nema nastradalih.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je na Velikoj nagradi Bahreina, 15. trci ovogodišnjeg šampionata Formuli 1. Ipak, ta pobeda je ostala u senci incidenta u kojem je Roman Grožan iskočio iz bolida koji se zapalio.

Hamilton je tako upisao 11. pobedu ove sezone, a 95. u karijeri, pošto je vodio od starta do cilja na stazi „Sakir“. Drugo mesto zauzeo je vozač >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Red Bula Maks Ferstapen, kojem je pripao i bod za najbrži krug, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao njegov timski kolega Aleksander Albon.

U prvom krugu je viđena jedna od najstrašnijih nesreća poslednjih godina u Formuli 1, pošto je francuski vozač Roman Grožan naglo skrenuo udesno, zakačio Danila Kvjata u bolidu Red Bula, i udario u zaštitnu ogradu. Od siline udarca probijena je ograda, bolid se prepolovio i zatim zapalio, ali je srećom Grožan uspeo da se izvuče iz njega

We are so thankful that Romain Grosjean was able to walk away from this. We did not need a reminder of the bravery and brilliance of our drivers, marshals, and medical teams, nor of the advances in safety in our sport, but we truly got one today#BahrainGP 🇧🇭 #F1 pic.twitter.com/z8OeTU5Nem

— Formula 1 (@F1) November 29, 2020

Hamilton je još pre dve nedelje u Turskoj obezbedio sedmu titulu šampiona sveta, a pred poslednje dve trke sezone na čelu generalnog plasmana ima 332 boda, Botas je drugi sa 201, a prati ih Ferstapen sa 189.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se već narednog vikenda Velikom nagradom Sakira, takođe u Bahreinu, ali na drugačijoj konfiguraciji staze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.