Gvozdenović za SPORTAL.RS: Incident u Beogradu nije uticao na moje prijateljstvo sa Albancima

Izvor: Sportal.rs, 20.Okt.2014, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvozdenović za SPORTAL.RS: Incident u Beogradu nije uticao na moje prijateljstvo sa Albancima

Kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo u Francuskoj između fudbalskih reperezentacija Srbije i Albanije prekinuta je u 41 minutu. Iznad stadiona Partizana u Humskoj leteo je dron sa zastavom takozvane Velike Albanije koju je uhvatio Stefan Mitrović. Zatim je došlo do tuče na terenu, pa utakmica nije nastavljena. Od tada tenzije su velike, a kako se oseća jedan Srbin u Albaniji saznali smo iz "prve ruke" od Ivana Gvozdenovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde, a sada igrača Kukešija.

Iskusni fudbaler nas je već na početku razgovora preduhitrio, nismo ni uspeli da mu postavimo pitanje kako izgleda njegov život ovih dana.

- Nemam nikakvih problema ni u klubu ni na ulici - kao iz "topa" je odgovorio Gvozdenović u razgovoru za SPORTAL.RS.

U danima "visokog napona" na obe strane nije prijatno biti Srbin u Albaniji, ni Albanac u Srbiji. Ipak, Gvozdenović kaže da od kada se dogodio incident na stadionu Partizana, ne može da se požali na loš tretman u gradu i u klubu.

- Ne mogu da grešim dušu i kažem da je drugačije. Prijatelj sam sa dosta Albanaca i od prekinutog meča u Beogradu ništa se nije promenilo u njihovom odnosu prema meni. Ja igram za Kukeši, ali živim u Tirani i zaista nemam problema, treniram normalno...

U četvrtak će UEFA doneti odluku o kaznama. Na licu mesta ste i znate šta očekuju Albanci. Čemu se nadaju?

- Sada svi možemo da nagađamo da će se desiti ovo ili ono, ali je najbolje da sačekamo taj četvrtak i čujemo zvaničnu odluku. Do tada će obe strane pričati da su one u pravu, i da onu drugi treba više kazniti, ali po meni su obe poražene. Niko nije pobedio, izgubio je i fudbal.

Da li ste gledali "večiti derbi"?

- Koliko sam mogao. Pratio sam preko interneta, pa je bilo dosta prekida. Zvezda je bila bolja u prvom poluvremenu, ali je na kraju Partizan ipak pobedio. Bili su bolji za taj jedan gol i to je ono što se pamti, rezultat. Drago mi je što su šansu dobili i mladi igrači, kao što je na primer Luka Jović. Čuo sam da je najmlađi igrač koji je zaigrao u derbiju i to je pozitivna stvar za Zvezdu u ovom trenutku - zaključio je Gvozdenović.

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Incident,   Utakmica Srbija Albanija,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.