Gubici zbog nepoštovanja CEFTA

Izvor: B92, 10.Jul.2010, 03:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gubici zbog nepoštovanja CEFTA

Beograd -- Kamioni sa prehrambenom robom iz Srbije nekoliko puta su zadržavani na graničnim prelazima sa CG kao odgovor na uvođenje dodatnih vancarinskih barijera.

Izvoznici su pozvali privrednu komoru Srbije da urazumi nadležne iz ministarstva poljoprivrerde, jer su dosadašnji gubici više od 150 hiljada evra.

Nakon intervencije, Veterinarska Uprava obećala da će CEFTA sporazum biti poštovan i da se incidenti neće ponavljati.

A upravo na temu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << CEFTE bilo je reči na tzv. Croatia samitu, koji je juče počeo u Dubrovniku. U svom uvodnom izlaganju premijerka Hrvatske Jadranka Kosor upravo je govorila o značaju sporazuma kao što je CEFTA.

„Težimo jačanju trgovine svih naših zemalja pojedinačno, kao i trgovinskih potencijala trgovine u celini. Držimo da je CEFTA jedan od stažnih intrumenata preuzimanja odgovornosti za trgovinski razvoj regije", kaže Kosorova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gubici zbog nepoštovanja CEFTA

Izvor: Šumadija Press, 10.Jul.2010

Kamioni sa prehrambenom robom iz Srbije nekoliko puta su zadržavani na graničnim prelazima sa CG kao odgovor na uvođenje dodatnih vancarinskih barijera.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.