Gradonačelnik Čačka osudio ponašanje opozicije

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jul.2017, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Čačka osudio ponašanje opozicije

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović osudio je večeras ponašanje opozicionih odbornika na sednici Skupštine Čačka i incident u kome je lakše povređen predsednik Skupštine Igor Trifunović.

"Tu bahatost i osionost nekih odbornika koji misle da fizičkom silom spreče nečiji rad nećemo dozvoliti", rekao je Todorović koji je i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS).

Na današnjoj sednici Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << došlo je do incidenta kada su opozicioni odbornici Dveri, Nove Srbije (NS) i grupe građana "Za napredniji Čačak" blokirali sto predsedništva Skupštine, jedan odbornik Dveri je gađao skupštinskim materijalom predsednika kome je povređeno oko.

Intervenisala Hitna pomoć, a Trifunoviću je u bolnici sanirana povreda i nije zadržan u bolnici.

Nova Srbija (NS) optužila je vladajuću Srpsku naprednu stranku da pokušava da uvede diktaturu i da će NS istrajati u odbrani osnovnih demokratskih principa.

"Ovakav nivo bahatosti vlasti i netolerancije prema opoziciji, kakav demonstriraju čačanski vlastodršci, nije zabeležen u novijoj srpskoj istoriji, a tokom prethodna dva skupštinska dana uspeli su da postignu čak i ono što nikome pre njih nije pošlo za rukom, a to je uvođenje duple govornice u Skupštini Grada, što je podatak za rubriku verovali ili ne", navodi se u saopštenju NS.

Odbornička grupa Dveri zatražila je večeras ostavku predsednika čačanske Skupštine Igora Trifunovića, raspuštanje skupštine, uvođenje privremenih mera i nove gradske izbore u Čačku.

"SNS je jedna bahata i nasilnička vlast koja pokušava da uguši poslednji glas opozicije u Srbiji. Čačak je jedan od poslednjih gradova u Srbiji koji je slobodan i u kome se ljudi ne plaše SNS", navodi se u saopštenju Dveri.

Drugi dan skupštinskog zasedanja u Čačku danas su obeležila dva fizička incidenta, lomljenje mikrofona predsednika Skupštine, guranje, svađe, uvrede, tuča, povreda predsednika Skupštine.

Sednica je prekidana tri puta, a u nastavcima je trajala po nekoliko minuta.

Predsednik Skupštine je u toku dana održao sastanak sa predstavnicima opozicionih odbornničkih grupa, ali dogovor nije postignut.

Opozcija je danas dva puta blokirala rad Skupštine.

Prvi put jer je predsednik Skupštine nije dozvolio raspravu o predlogu novog Poslovnika o radu Skupštine kome se opozcija protiv ocenjujući ga kao "restriktivan".

Drugi put je opozicija blokirala rad lokalnog parlamenta jer je nastavak sednice predsednik Skupštine počeo izricanjem opomena i mera udaljavanja sa sednice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.