Izvor: Radio 021, 28.Sep.2019, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad: Igralište popravljano tri puta; Novosađanka: Drži vodu dok majstori ne odu

Iz Gradske uprave su, povodom incidenta koji se u petak uveče dogodio na dečijem igralištu u Ulici Stanoja Stanojevića, kada je povređena 39-ogodišnja žena, za 021 saopštili da je nalog za popravku rekvizita i sprava na tom igralištu dat 15. avgusta.

"Od tog datuma tri puta su vršene intervencije na ovom igralištu. Ljuljaška, predviđena za decu uzrasta od 5 do 12 godina, koja je pukla sinoć, popravljena je odmah jutros, 28. septembra", navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

U saopštenju se ne objašnjava kako je i pored tri intervencije za prethodnih mesec dana, moglo doći do pada ljuljaške koja je povredila ženu. U pismu dostavljenom Portalu 021 opširno se opisuje procedura popravke dečijih igrališta.

Navodi se da "na teritoriji Novog Sada trenutno postoji oko 200 dečijih igrališta i da se svake godine, kroz redovno održavanje, vrši njihova obnova i sanacija, a radovi na održavanju obuhvataju popravku ili eventualnu zamenu oštećenih rekvizita i pratećeg mobilijara (klupe, korpe, stalak za biciklove, zaštitne ograde i sl.)".

"Ovi radovi izvode se na osnovu Programa finansiranja određenih komunalnih delatnosti od lokalnog interesa. Program realizuje Gradska uprava za komunalne poslove, dok stručni nadzor nad realizacijom Programa vrši Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije. Gradska uprava za komunalne poslove sprovodi postupak javne nabavke i zaključuje ugovor sa odabranim izvođačem radova na poslovima održavanja dečijih igrališta i rekreacionih površina sa rekvizitima. Na osnovu predmetnog ugovora, nadzorni organ Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije daje nalog izabranom izvođaču. U okviru ovih radova vrši se popravka oštećenih rekvizita (ljuljaške, penjalice, klackalice, tobogan), Nadzorni organi Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije sprovodi redovni nadzor i obilazak dečijih igrališta i pritom se izdaju nalozi za popravku svih uočenih oštećenja, a intervencije se obavljaju i prema prijavama dobijenim od strane inspekcije, mesnih zajednica ili samih građana", nabraja se u saopštenju.

"Svedoci smo nebrojenih primera vandalizma. Nažalost, činjenica je da i dalje ima neodgovornih pojedinaca, zbog čega se trudimo da utičemo na svest građana da ne uništavaju gradsku imovinu", navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

S druge strane, Novosađanka Radoslava K. koja stanuje u blizini ovog dečijeg igrališta kaže da su majstori koji su danas bili samo okačili ljuljašku na isto mesto.

"Majstori, međutim, nisu otkrili gde je pravi problem i to će opet otpasti. To je sistem 'drži vodu dok majstori ne odu'", navodi ona za 021.rs.

Ova stanovnica Novog naselja kaže i da je šest meseci vodila prepisku sa odgovornima iz Gradske uprave za građevinsko zemljište zbog problema na ovom dečijem igralištu i da su obećavali da će ljuljaška biti popravljena.

Žena je, podsećamo, povređena dok se igrala sa dvogodišnjim detetom na igralištu u Ulici Stanoja Stanojevića, ispred broja 16, kada ju je udarila ljuljaška koja se otkačila.

Kako je reagovao njen suprug nakon incidenta pročitajte OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.