Google: Svi mailovi će biti vraćeni

Izvor: B92, 01.Mar.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google: Svi mailovi će biti vraćeni

Nakon jučerašnjeg incidenta u kome je određen broj korisnika Gmaila ostao bez svih podataka na svom nalogu, Google je izdao zvanično saopštenje i obećao da će svi podaci biti vraćeni.

"Zamislite da se osećate kao da tonete kada se ulogujete na svoj Gmail nalog i vidite da je prazan. To se desilo juče za 0,02% Gmail korisnika, i žao nam je zbog toga. Dobra vest je da ti mailovi nikada nisu izgubljeni i mi smo već povratili jedan deo. Iako može potrajati duže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nego što smo to očekivali, napredujemo i mislimo da bi sve trebalo da se vrati u normalu uskoro", navodi se u saopštenju.

Za ovaj incident kriv je apdejt softvera za storidž sisteme, odnosno bag u njemu. Iako postoji više kopija podataka na različitim serverima, bag je zahvatio više njih. To ipak ne znači da su podaci izgubljeni, jer Google bekapuje i na traci, ali je za povraćaj podataka sa ne potrebno znatno više vremena.

Gmail tim obaveštava i one koji su pogođeni ovim propustom da određen broj mailova koji im je poslat između 27. i 28. februara nisu isporučeni, ali da će pošiljalac biti obavešten o tome. Kako napreduje rad na povratku informacija, korisnici mogu pratiti ovde.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Google: Ništa nije izgubljeno, svi mailovi će biti vraćeni

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Mar.2011

NEW YORK - Nakon što je jučer na desetine tisuća korisnika Gmail servisa elektronske pošte kompanije Google ostalo bez svojih podataka, Google je obećao da će svi podaci biti vraćeni.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.