Glišić: Incident u zgradi opštine u Mladenovcu

Izvor: RTS, 03.Nov.2017, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glišić: Incident u zgradi opštine u Mladenovcu

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić saopštio je da je lider Dveri Boško Obradović izazvao incident u zgradi opštine, gde je trebalo da bude održana redovna sednica lokalne skupštine.
Redovnu sednicu Skupštine opštine Mladenovac, započetu u četvrtak i prekidanu u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više navrata, obeležila je atmosfera iz parlamenta na Trgu Nikole Pašića, a glavni akter bio je predsednik Dveri Boško Obradović, koji je nameravao da prisustvuje sednici u svojstvu člana skupštinskog odbora za rad i socijalna pitanja.

Na sednici se, inače, očekivalo usvajanje Lokalnog akcionog plana o unapređenju položaja migranata, a Dveri se u Mladenovcu već godinama protive navodnom planu da se u kasarni "Mala Vrbnica" napravi prihvatni centar za migrante.
Prema Blicu, radnici lokalnog komunalnog preduzeća onemogućili su ulazak Obradovića u skupštinsku salu, te je on otišao u kabinet predsednika Vladana Glišića, a potom su njih dvojica u holu nastavili raspravu, što je ometalo rad odbornika, pa je sednica prekinuta, pa nastavljena kasnije uveče, da bi na kraju bila definitivno odložena.
Predsednik opštine Glišić osudio je ponašanje funkcionera Dveri i njihovog lidera Boška Obradovića, koji su, kako se navodi u saopštenju, izazvali incident u zgradi opštine u kojem je povređena odbornica grupe "Beli samo jako" Jovana Ilić.
Glišić je rekao da su Obradović i njegove pristalice u zgradi opštine Mladenovac "udarili na ženu pesnicama i neprimerenim vandalskim ponašanjem".
Glišić kaže i da je Obradović pokušao da obmane građane Mladenovca šireći laži o kolektivnom centru za tražioce azila, Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću.
"Najoštrije osuđujemo nasilje kome svakodnevno pribegavaju Dveri i očigledan animozitet i bes koji ispoljavaju, pre svega, prema ženama. I dok se SNS zalaže za striktno poštovanje zakona i kažnjavanje svih nasilnika koji podignu ruku na ženu, Dveri pesnicu i nasilje vide očigledno kao legitiman vid političke borbe", naveo je Glišić.
On je dodao da je prvi čovek Dveri sa Srđanom Nogom i Zoranom Radojičićem, kako kaže, "poput lopova" ušao u zgradu opštine na sporedni ulaz.
U međuvremenu su se oglasile i Dveri, koje u saopštenju navode da je delegacija Pokreta htela da prisustvuje sednici lokalne skupštine, ali da im je to, kako oni vide sinoćnje događaje – zabranjeno.
Dveri misle da će brojni migranti putem readmisije biti vraćeni u Srbiju i da je to razlog Akcionog plana.
Poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević zatražio je da nadležni državni organi preduzmu aktivnosti da se Dveri "upristoje", reagujući tako na "upad" predstavnika tog pokreta na sednicu Skupštine opštine Mladenovac i ranije, kako kaže, nasilne istupe njegovih članova.
Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije Rističević je od Ministarstava pravde i državne uprave i lokalne samouprave zatražio da prouče pod kojim razlozima se neka politička stranka disciplinuje, odnosno briše iz registra i da preduzmu aktivnosti u tom pravcu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.