Glavni junaci zombiji iz Pančeva

Izvor: Blic, 31.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavni junaci zombiji iz Pančeva

Novo filmsko ostvarenje „Zona mrtvih", po scenariju Vukote Brajovića, u režiji Milana Konjevića i Milana Todorovića, počelo je da se snima pre dve nedelje na raznim lokacijama u Pančevu i Beogradu. Radnja filma prati priču o apokalipsi, katastrofi, ekološkom incidentu u Pančevu koji je preobratio stanovnike u zombije. U glavnim rolama ovog akcionog horora našli su poznati glumac Ken Fori, Kristina Klib, Emilio Roso, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Miki Krstović, Vukota Brajović, Marko Janjić, Iskra Brajović, Nenad Ćirić, Marija Kavecka...

Agenti Interpola, koje predvode Ken Fori, Miki Krstović i Kristina Klib, zatečeni su usred haosa koji se dešava u Pančevu i primorani su da oslobode misterioznog zatvorenika (Emilio Roso) da bi uspeli da izbegnu nadolazeću apokalipsu.

Živa legenda horor filmova, Ken Fori koji već dve nedelje boravi u Srbiji i snima film, na jučerašnjoj konferenciji za medije izjavio je da mu je veoma drago što je došao u Srbiju.

- Kada sam pročitao scenario, najiskrenije, bio sam oduševljen. Odmah sam poželeo da budem deo svega toga, celog tog projekta koji je fenomenalno napisan. Pročitao sam mnogo scenarija, ali slobodno mogu da kažem da je ovaj nešto najbolje što sam video poslednjih nekoliko godina - rekao je Ken Fori i dodao:

- Meni je veoma drago što sam došao u Srbiju da snimam film. Ovde je fenomenalno. Uvek je izazov doći i uraditi nešto negde gde nikada nisi bio.

Fori ističe da je pre deset godina shvatio da je on definitivno glumac za horore.

- Snimao sam brojne televizijske projekte, radio sam svašta, ali tek pre deset godina sam shvatio da je horor skroz za mene. Shvatio sam da me ljudi vole u tim ulogama.

Njegova koleginica Kristina Klib, koja u filmu zajedno sa njim igra agenta Interpola, o svom liku kaže da je žena koja pokušava da bude deo muškog sveta.

- Ona je žena koja je živela u mnogim zemljama. Odlično barata kompjuterima, a sada je došla na red i upotreba pištolja (smeh) - rekla je Kristina i istakla da je snimanju veoma zanimljivo.

Njen kolega Emilio Roso istakao je da je njegov lik prava misterija.

- Da, da... on je jedan misteriozan lik nazvan Zatvorenik i ja još uvek pokušavam da ga rastumačim - rekao je Emilio i istakao da mu je veliko zadovoljstvo što radi sa Kenom Forijem.

Osim glavnih glumaca, režisera, producenata... na konferenciji za novinare bio je i direktor fotografije Stiv Bruk Smit, čovek koji je radio fotografiju za više od dvadeset filmova među kojima su „Lara Kroft", „Lost in Space", „Braća Grim"... On je rekao da je ekipa sa kojom radi u Srbiji fantastična.

- Najbitnije od svega mi je da mogu da verujem režiserima. Ne samo njima već celoj ekipi. I dobro je da je tako u ovom slučaju, Svi su veoma profesionalni, odlično rade svoj posao i biće ovo fantastičan film - rekao je Stiv.

Vukota Brajović, glumac i scenarista filma, istakao je da „Zona mrtvih" donosi aktuelne trendove u srpsku kinematografiju i da će film premijerno biti prikazan na najvećem svetskom festivalu horor filma koji se u oktobru održava u Španiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.