Givi će biti sahranjen pored Motorole

Izvor: Vostok.rs, 09.Feb.2017, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Givi će biti sahranjen pored Motorole

Ubijeni komandant bataljona «Somalija» vojske DNR Mihail Tolstih, poznat kao Givi, biće sahranjen pored komandanta bataljona "Sparta" Arsena Pavlova - Motorole. Ovo je dopisniku «Zvezde», sapošteno iz štaba Narodne vojske.

Komandant bataljona «Somalija» Mihail Tolstih Givi je ubijen rano ujutro 8. februara u njegovoj kancelariji u sedištu bataljona u Makejevki.



Motorola i Givi

Vlasti DNR ubistvo su nazvale terorističkim napadom i za njega okrivile ukrajinske bezbednosne zvaničnike

Podsetimo, komandant bataljona «Sparta» Arsen Pavlov, poznat kao Motorola, takođe je ubijen u terorističkom napadu 16 oktobra  2016 godine.

Motorola i Givi, oktobra 2014. godine

Givijeva sahrana će se održati u petak, rečeno je u pres-službi. Zbog smrti legendarnog komandanta bataljona, na teritoriji Donjecke Narodne Republike proglašena je trodnevna žalost.




NAJUPEČATLjIVIJI GIVIJEVI CITATI: «KADA BUDE BILO POTREBNO, UMREĆU NA SVOJOJ ZEMLjI I ZA SVOJU ZEMLjU.»



O puču i njegovoj odluci da postane opolčenac  
 
 «Znate, to nije napravio ukrajinski narod sam po sebi, bez podstrekača… To je delo SAD , naredba iz Amerike, siguran sam «…..»Budući da je Ruska Federacija oduvek bila kost u grlu  Evropljanima i Amerikancima, zato što je tako moćna zemlja i ne zavisi od nekoga. Kada sam video šta se dešava na Majdanu … onda Odesa…Mariupulj, to je bilo nešto  strašno. Već prvog maja sam bio u Slavjansku. » (intervju 7 maj 2015)  
 


O sebi


   
«Imovinu nemam. Ne, hvala Bogu. Ja sam u tom pogledu, slobodan čovek. Nemam stan. Imam auto koji mi je dao Alekander Zaharčenko u maju ove godine, a više od toga mi ne treba. Ja imam moj bataljon. «( intervju 26 oktobar 2016)   


O njegovom bataljonu
 
«Poštovanje sam zaradio samo po sebi. Ne razumem kako se to desilo, ali mislim da je najvažnija stvar — da budeš čovek, pa tek onda komandant. Ja sam uvek sa mojim momcima. Oni znaju da kada je teško, ja ću uvek biti tu, i u bilo kojoj situaciji pronaći put.». ( Intervju iz 2015)  


O protivniku 
 
«Ne, nikome vi niste potrebni momci.  Vi ste potrebni samo svom slovenskom narodu. Nikakva Evropa, Amerika vam neće pomoći, dati nešto besplatno. Kao što vam je davala i pomagala Rusija i Belorusija u svoje vreme.  Šteta da su ljudi zaboravili gde su i ko su oni zaista. » ( Intervju  7 maj 2015 )   

 
O smrti
 
«Ostajem ovde. Neću da idem nikuda. Ovo je moja domovina, ja sam ovde rođen, odrastao sam ovde, ja živim ovde i ja ću ovde živeti. A kada to bude potrebno, umreću na svojoj zemlji i za svoju zemlju. Bežati odavde, ja nemam gde.» ( Intervju 26. oktobar 2016 )  


Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Vostok, srb.news-front.info

Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KP: Givi će biti sahranjen pored Motorole

Izvor: RuskaRec.ru, 09.Feb.2017

Novinar Komsomoljske pravde Aleksandar Koc piše da je Donjeck preplavljen bilbordima sa likom ubijenog donbaskog ustaničkog komandanta Mihaila Tolstiha Givija, na isti način kao što je to bilo pre četiri meseca kada je ubijena još jedna ratnička legenda Arsen Pavlov Motorola, sa kojim je Givi...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.