Francuski plaćenici pucali su na ruske ratne zarobljenike iz neposredne blizine

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2023, 15:44

Francuski plaćenici pucali su na ruske ratne zarobljenike iz neposredne blizine

 Francuski plaćenici pucali su na ruske ratne zarobljenike iz neposredne blizine, javio je Istražni komitet na svom Telegram kanalu.
  „Istražitelji ruskog istražnog komiteta istraživaće zločine francuskih plaćenika nad ruskim ratnim zarobljenicima. Istražni komitet Rusije će utvrditi sve okolnosti incidenta kako bi priveo pravdi umešane u zločin, “ kaže se u izveštaju. Kako je navedeno u odeljenju, jedan od militanata objavio je fotografiju pogubljenja iz neposredne blizine trojice ruskih zatvorenika. Prema podacima Istražnog komiteta, francuski plaćenici su učestvovali u borbama na strani Kijeva u sastavu puka Azov * i 92. brigade Oružanih snaga Ukrajine. Video snimci masakra ili maltretiranja ruske vojske objavljeni su više puta na internetu. Tako se u novembru prošle godine pojavio snimak na kome ukrajinska vojska gađa ruske borce koji su se predali i leže na zemlji. Prema rečima predsednika HRC Valerija Fadejeva, to se dogodilo u selu Makejevka u LNR. Takođe, Mreža je dobila snimke na kojima su zarobljeni ruski vojnici pogođeni u noge. Osim toga, vojnici koji su se vratili iz ukrajinskog zatočeništva govorili su o mučenju: tokom ispitivanja pucali su im u noge, odsecali im prste, tukli ih armaturom i pržili strujom, saopštila je pres-služba Istražnog komiteta. Prema podacima Ministarstva odbrane, velika većina ruskih ratnih zarobljenika u Ukrajini je pretučena i ne može da kontaktira sa svojim rođacima, a više od polovine je prinuđeno da se pojavljuje u propagandnim video-snimcima. Često se ljudi vraćaju iz zatočeništva sa sakaćenjima: polomljenim zubima, polomljenim kostima i drugim povredama.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.