Izvor: RTS, 16.Okt.2020, 19:08

Francuska, profesoru odrubljena glava nasred ulice

Francuska policija ubila je muškarca koji je, uzvikujući ”Alahu akbar” (Alah je veliki), odsekao glavu profesoru lokalne srednje škole, javljaju francuski mediji.
Incident se dogodio u petak posle podne u Konflan Sen Onorinu, a policija je napadača sustigla i ranila u obližnjem Eranjiju.

Glas severa (La Voix Du Nord) javlja da je neimovani islamista odrubio glavu lokalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nastavniku, koji je tokom časova pokazivao karikature proroka Muhameda.
Ranjeni napadač, koji je navodno bio opasan eksplozivom, teško je ranjen i prebačen je u bolnicu, gde je nešto kasnije preminuo.
Istraga o ovom slučaju poverena je posebnoj antiterorističkoj jedinici, jer se smatra da je napadač bio povezan sa grupom radikalnih islamista.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubistvo učitelja označeno kao terorizam, francuski predsjednik na mjestu zločina

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Okt.2020

Francuskom nastavniku historije koji je sa učenicima pokrenuo diskusiju o karikaturama muslimanskog poslanika Muhameda napadač je danas (16. oktobar) odsjekao glavu na ulici u predgrađu Pariza, a policija je ubila osumnjičenog, saopštile su vlasti, javio je AP. Tužilac za borbu protiv terorizma...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

U Francuskoj istraga i strah posle ubistva prosvetnog radnika

Izvor: Danas, 17.Okt.2020, 13:12

Francuska se danas probudila u šoku dan posle "islamističkog, terorističkog napada" tokom kojeg je jedan Rus čečenskog porekla od 18 godina odrubio glavu jednom profesoru koji je svojim đacima pokazao karikature proroka Muhameda, i to u zemlji u kojoj se vodi rasprava o verskom separatizmu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.