Finska: Porastao nivo zračenja u nuklearki Olkiluoto 2

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2020, 16:59

Finska: Porastao nivo zračenja u nuklearki Olkiluoto 2

Finsko telo za nuklearnu bezbednost STUK saopštilo je danas da je nivo zračenja u nuklearnoj jedinici Olkiluoto 2 porastao oko 13.00 časova na zapadu zemlje, ali da nije došlo do curenja i da je situacija pod kontrolom.

"Ovo je značajan i izuzetan incident i mi smatramo da je veoma važno da pružimo tačne informacije o tome", rekla je finska ministarka za socijalna pitanja i zdravstvo Aino-Kaisa Pekonen novinarima, preneo je Rojters.

Jarmo Tanhua, izvršni direktor operatora nuklearne elektrane TVO, izjavio je da je incident bio neuobičajen događaj u istoriji objekta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PORASTAO NIVO ZRAČENJA: Incident u finskoj nuklearnoj elektrani

Izvor: Kurir, 10.Dec.2020

Finsko telo za nuklearnu bezbednost STUK saopštilo je danas da je nivo zračenja u nuklearnoj jedinici "Olkiluoto2" porastao oko 13 časova na zapadu zemlje, ali da nije bilo curenja i da je situacija pod kontrolom.

Nastavak na Kurir...

Povećan nivo zračenja u finskoj nuklearki, ministarka kaže da je incident "značajan"

Izvor: RTS, 10.Dec.2020

Finsko telo za nuklearnu bezbednost STUK saopštilo je da je nivo zračenja u nuklearnoj jedinici "Olkiluoto2" porastao oko 13.00 časova na zapadu zemlje, ali da nije bilo curenja radijacije i da je situacija pod kontrolom. . "Ovo je značajan i izuzetan incident i mi smatramo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.