Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Nov.2014, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferguson: Policajac dao otkaz, počeo sedmodnevni marš za ubijenog

Policajac iz Misurija Daren Vilson koji je ubio nenaoružanog tinejdžera afroamerkanca, što je izazvalo nemire u gradu Ferguson, dao je otkaz i napustio policiju.

Vilson je bio na odsustvu od incidenta i ubistva Majkla Brauna 9. avgusta, preneo je AP. Njegovu ostavku najavio je u petak njegov advokat Nil Bruntrager, navode agencije.

Advokat je izjavio da odluka o odlasku iz policije stupa odmah na snagu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<
Vilson je u avgustu ubio nenaoružanog 18-godišnjeg Majkla Brauna, tvrdeći da je to učinio u samoodbrani, podseća AFP.

Istovremeno, američki aktivisti za građanska prava krenuli su u sedmodnevni marš zahtevajući sveobuhvatnu reformu policije. Oni osuđuju odluku američke velike porote da se ne podigne optužnica protiv policajca koji je ubio Majkla Brauna.

"Put za pravdu", kako je marš nazvan, dug je 192 kilometra, od predgrađa Fergusona, Sent Luisa gde je ubijen Braun do Džeferson Sitija, prestonice države Misuri, prenela je agencija AFP.

Inače, tokom poslednjih protesta u Fergusonu, uhapšeno je šesnaest ljudi.

Prema navodima lokalne policije, 15 od 16 je uhapšeno zbog remećenja reda i mira, dok je jedan demonstrant, koji je došao iz njujorškog Bronksa, uhapšen i optužen za napad na policajca, opiranja hapšenju i remećenja reda i mira.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ferguson: Policajac Daren Vilson dao otkaz

Izvor: Večernje novosti, 30.Nov.2014

Policajac iz Misurija Daren Vilson koji je ubio crnog tinejdžera i izazvao nemire u gradu Ferguson dao je otkaz i napustio policiju. Vilson je bio na odsustvu od incidenta i ubistva Majkla Brauna 9. avgusta, preneo je AP. Njegovu ostavku najavio je u petak njegov advokat Nil Bruntrager,prenose...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.