FSB objavio dokumente iz zaplenjenih ukrajinskih brodova

Izvor: Vostok.rs, 28.Nov.2018, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSB objavio dokumente iz zaplenjenih ukrajinskih brodova

Federalna služba bezbednosti Rusije je objavila zaplenjene dokumente koje je pronašla na zaplenjenim ukrajinskim brodovima nakon incidenta u Kerčkom moreuzu u kojima stoje naređenja, ali i dokazi da su ukrajinski mornari bili dobro upoznati sa procedurama plovidbe u Kerčkom moreuzu.
 Na brodu „Nikopolj“ pronađen je dokument u kojem stoji zadatak da se on „tajno prebaci iz Odese u Berdjansk, kao i da se posebna pažnja povede prilikom plovidbe u Kerčkom moreuzu“.   Pored toga, pronađeni su i rukom pisani materijali u kojima su detaljno izlistana pravila plovidbe po Kerčkom moreuzu, što govori da su ukrajinski mornari bili dobro upoznati sa njima.   FSB navodi i da je na ukrajinskim brodovima pronađeno oružje – nekoliko minobacača, municija krupnog kalibra, ali i automatske puške, pištolji, bombe, kao i prateća municija.   Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.