FOTO, VIDEO: Manji incidenti na početku protesta u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 04.Apr.2017, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO, VIDEO: Manji incidenti na početku protesta u Novom Sadu

Drugi "Protest protiv diktature" u Novom Sadu završen je oko 20 časova, posle šetnje centralnim gradskim ulicama.

Studenti i drugi učesnici protesta okupili su se večeras oko 18 sati u kampusu Novosadskog univerziteta, po drugi put za dva dana.

Na samom početku protesta bilo je manjih incidenata. Dvojica mladića su vređala studente i pokušala da pocepaju transparent na početku kolone, s natpisom "Protiv sistema".

Malobrojna policija je intervenisala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ali nije udaljila mladiće koji su nastavili da provociraju učesnike protesta.

Kolona je zatim krenula od kampusa, prošla pored zgrade Pokrajinske vlade, gde su uzvikivali "Lopovi, lopovi!", "Ne damo Srbiju", a potom su došli do Trga slobode. Učesnici su protesta su se zadržali neko vreme na Trgu slobode, pozvali su građane da im se pridruže u protestima, a zatim nastavili kroz Jevrejsku, preko Bulevara oslobođenja do zgrade Radio-televizije Vojvodine, gde su takođe uzvikivali parole. Zatim su se, kroz Stražilovsku ulicu, vratili do centralnog gradskog trga.

Saobraćaj je bio zatvoren u ulicama kojima je kolona prolazila.

Studenti su nosili transparente "Stop diktaturi", "Ako vam je dobro, onda ništa", "Nije vam ovo Severna Koreja", "Stop nepotizmu"...

Novi protest najavili su za sredu u 18 časova, a okupljanje je na Trgu slobode.

Protest u toku i u Beogradu

Više hiljada ljudi, pretežno mladih, koji su se u Beogradu okupili ispred Skupštine Srbije, krenuli su s Trga Nikole Pašića ka Terazijama. Saobraćaj je zaustavljen, a prisustvo policije nije veliko.

Demonstranti su zastali ispred Gradske uprave, gde su svoje nezadovoljstvo iskazali zvižducima.

Okupljeni nose transparente među kojima su "Danas izlazim na ulicu da sutra ne bih živeo na njoj" i "U ćošak”.

Protest ranije danas održan u Čačku

Više od 1.000 učenika srednjih škola i studenata protestovalo je danas u Čačku. Njima su se pridružili i brojni profesori srednjih škola, kao i građani koji su zajedno sa njima demonstrirali na gradskom trgu i nakon toga išli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Učesnici protesta su se posebno zadržali ispred zgrade lokalne samouprave, kao i ispred sedišta gradske organizacije SNS-a, gde su uzvikivali "Ua, Vučiću", "Hoćemo posao". Nosili su transparente na kojima je pisalo "Stop diktaturi", "Preuzmi odgovornost, a ne sendvič", "Sloboda medija", "Vučić nije moj predsednik".

Na gradskom trgu bila su i dva učenika srednje Ekonomske škole koji su držali transparente na kojima je pisalo "Podrška za Vučića" i "Vučić predsednik".

Na protestu, koji je prošao bez incidenata, nije bilo nikakvih govora. Nije primećeno prisustvo policije.

Čačanski učenici i studenti zakazali su današnji protest putem društvenih mreža u znak podrške kolegama koji protestuju u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Na pitanje zašto je protest zakazan u 12.45 većina učenika je odgovorila da je to vreme izmedju dve smene, da ne bi gubili časove.

Autor: 021.rs, Beta
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

FOTO: Na "Protestu protiv diktature" pročitani zahtevi studenata

Izvor: Radio 021, 05.Apr.2017, 19:44

Trećeg dana "Protesta protiv diktature" u Novom Sadu, učesnici su se u 18 časova okupili na Trgu republike...Kolona je zatim krenula Dunavskom ulicom, kejom i Bulevarom Mihajla Pupina do Banovine, gde su učesnici seli na raskrsnici kod Dunavskog parka i tada su pročitani njihovi zahtevi...Oni traže...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.