Ko je pobio pčele i ribu u Kikindi? Hoćemo odgovore

Izvor: Mondo, 10.Jun.2019, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je pobio pčele i ribu u Kikindi? Hoćemo odgovore

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Kikindi traži sednicu lokalnog parlamenta po hitnom postupku zbog više ekoloških incidenata u tom gradu.

Reč je, navodi LSV u saopštenju, o ekološkim incidentima koji su se dogodili tokom maja i juna u Kikindi, pa navode da su kikindski pčelari pretrpeli ogromnu štetu, zatim se dogodio pomor ribe u Iđoškom kanalu, te odlaganje opasnog otpada na prostoru bivšeg preduzeća Hemik.

Ocenjeno je i da ti događaji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "ne smeju ostati nerazjašnjeni", kao i da javnost mora biti "pravovremeno i istinito informisana o njima".

"Moguće je da nam preti ekološka katastrofa. Sve ovo zaslužuje ozbiljnu raspravu u Skupštini grada, kao i formiranje anketnog odbora koji bi utvrdio, zajedno sa nadležnim službama, kako je došlo do ovih incidenata i ko ih je izazvao, a zatim o tome obavestio odbornike i javnost", naveo je šef odborničke grupe LSV-a Miroslav Grujić.

Pomor pčela na području Kikinde

Evo zašto su pčele važne! (VIDEO, FOTO)
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

LSV traži sednicu Skupštine grada povodom ekoloških incidenata u Kikindi

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2019

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini grada Kikinde zatražila je danas od predsednice Skupštine da zakaže sednicu lokalnog parlamenta po hitnom postupku povodom ekoloških incidenata u tom gradu...Predložili su da se na toj sednici raspravlja o izveštaju nadležnih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.