EFJ: Istražiti slučaj Jovanović

Izvor: RTS, 14.Dec.2018, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EFJ: Istražiti "slučaj Jovanović"

Evropska federacija novinara (EFJ) pozvala je srpske vlasti da istraže napade i pretnje upućene novinaru Milanu Jovanoviću i redakciji "Žig info", saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).
Taj incident je, kako se navodi, EFJ prijavio Platformi Saveta Evrope za zaštitu novinarstva i bezbednosti.
U prijavi se navodi da je 12. decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kuća novinara Žig info portala Milana Jovanovića u Vrčinu zapaljena, nakon što su dva motolovljeva koktela bačena kroz prozor njegove garaže, a da su neidentifikovane osobe pucale u njegova vrata, kako bi sprečile da Jovanovićeva porodica napusti kuću.
"Jovanović i njegova supruga uspeli su da pobegnu kroz prozor, gledajući kako je spaljena njihova celokupna imovina, uključujući i automobil. Jovanović nije bio povređen, ali je tvrdio da se požar dogodio zbog njegovih tekstovi o mafiji u Opštini Grocka, 20 kilometara od Beograda", navodi se između ostalog u prijavi koju je Evropska federacija novinara uputila Platformi Saveta Evrope za zaštitu novinara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.