Džonson i Džonson prekinuo testiranje vakcine pošto se jedan od volontera razboleo

Izvor: VOA, 13.Okt.2020, 12:18

Džonson i Džonson prekinuo testiranje vakcine pošto se jedan od volontera razboleo

Farmaceutska kuća Džonson i Džonson napraviće pauzu u kasnoj fazi testiranja vakcine protiv kovida 19, pošto se jedan od volontera u istraživanju razboleo. Džonson i Džonson je nedavno počeo testiranje vakcine koje uključuje 60 hiljada volontera na više od 200 lokacija u SAD i inostranstvu, uključujući Argentinu, Brazil, Čile, Meksiko, Južnoafričku republiku. Kompanija je saopštila da su bolesti i drugi incidenti "očekivani deo kliničke studije, pogotovo sa tolikim brojem učesnika".  Budući da je predviđena kao jedna doza, vakcina kuće Džonson i Džonson je u prednosti u odnosu na ostale vakcine koje zahtevaju dve doze. Takođe, takva vakcina ne bi zahtevala skladištenje na ekstremno niskim temperaturama, što bi omogućilo njeno masovnije korišćenje.   Pauza koju pravi Džonson i Džonson je druga po redu u SAD, pošto je kroz isto prošla i vakcina kuće Astra Zeneka i Univerziteta Oksford. I to istraživanje je prošlog meseca pauzirano pošto se volonter razboleo. Nastavljeno je u Britaniji, Brazilu, Indiji i Južnoafričkoj republici, ali ne i u SAD. U međuvremenu, otkriven je i slučaj 25-godišnjaka iz Nevade koji je bio pozitvan na kovid dva puta - jednom u aprilu, a potom i u junu, kada je imao ozbiljniju kliničku sliku. Istraživači i dalje tragaju za objašnjenjem kako je moguće da se čovek dvaput zarazio i zašto je drugi put razvio ozbiljnije simptome. Ovo je prvi takav slučaj potvrđen u SAD i deveti u svetu. Do sada je registrovan u Belgiji, Holandiji, Hong Kongu i Ekvadoru. .   
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Amerikanci da objasne zašto im je kilava vakcina: Tvorac ruskog Sputnjika V zamolio za objašnjenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2020

Džonson end Džonson suspendovao je davanje doze svoje vakcine protiv kovida-19 učesnicima ispitivanja zbog nepoznate bolesti kod dobrovoljca..Kompanija Džonson end Džonson koja je obustavila ispitivanja vakcine protiv virusa korona zbog bolesti učesnika, treba da istraži i dostavi informacije,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.