Dvojica talibana i civil ubijeni u novom napadu u Džalalabadu

Izvor: Beta, 22.Sep.2021, 10:06

Dvojica talibana i civil ubijeni u novom napadu u Džalalabadu

U napadu na kontrolni punkt snaga novog talibanskog režima u Džalalabadu na istoku Avganistana ubijeni su dvojica talibana i civil, javili su bezbednosni izvori i očevici.Neidentifikovani naoružani ljudi napali su kontrolni punkt u okrugu Gavčak i ubili dvoje talibana i jednog prolaznika, rekli su izvori.Talibanski zvaničnik potvrdio je da se napad dogodio, ali je naveo da su žrtve civili.U odvojenom incidentu meštani su rekli za Frans pres da su dva talibanska borca ranjena dok su pokušavala da deaktiviraju improvizovanu eksplozivnu napravu u Džalalabadu.Džalalabad, glavni grad provincije Nangarhar, potresen je prošlog vikenda nizom napada za koje je odgovornost preuzeo lokalni ogranak Islamske države (IS-K).U tri eksplozije u subotu, prvim smrtonosnim napadima u Avganistanu od odlaska poslednjih američkih vojnika 30. avgusta, ubijene su najmanje dve osobe a ranjeno oko 20, prema navodima jednog talibanskog zvaničnika.Nangarhar je glavno uporište grupe IS-K, rivala talibana, koja je preuzela odgovornost za niz teških napada poslednjih godina, uključujući napad na aerodromu u Kabulu 26. avgusta kada je ubijeno više od 100 ljudi.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dvojica talibana i civil ubijeni u novom napadu u Džalalabadu

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Sep.2021

U napadu na kontrolni punkt snaga novog talibanskog režima u Džalalabadu na istoku Avganistana ubijeni su dvojica talibana i civil, javili su bezbednosni izvori i očevici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.