Dve eksplozije u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: RTS, 03.Sep.2009, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve eksplozije u Kosovskoj Mitrovici

U Mikronaselju u severnom delu Kosovske Mitrovice sinoć došlo do kamenovanja između grupe Srba i grupe Albanaca, a nešto pre 22 časa u gradu su se čule i dve jake eksplozije. Povređenih nije bilo, a KPS je pojačala prisustvo u Mikronaselju. U Kosovskoj Mitrovici noć protekla mirno.

U severnom delu Kosovske Mitrovice sinoć je oko 19 časova došlo je do sukoba između grupe Srba i grupe Albanaca. Nešto kasnije, oko 22 časa odjeknule su dve snažne eksplozije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U incidentu nije bilo povređenih, a KPS je pojačala prisustvo u Mikronaselju. Noć u Kosovskoj Mitrovici protekla je mirno.

U tom multietničkom delu grada, u utorak su se potukli Albanci i Srbi, a zbog povreda, šest srpskih mladića pomoć je zatražilo u kosovskomitrovačkoj bolnici.

U Mitrovici je u sredu bilo napeto zbog početka obnove još dve albanske kuće u etnički mešovitom naselju Brđani u severnom delu grada, koje su obezbeđivale specijalne jednice Euleksa i KPS-a uz pomoć Kfora.

Srbi su mirno protestovali zbog primene dvostrukih standarda međunarodne zajednice i zato što Euleks ne obavlja osnovnu funkciju, a to je da štiti vladavinu prava.

Danas se očekuje nastavak radova na albanskim kućama i ponovno okupljanje Srba. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.