Dva vanredna događaja na prugama Srbije

Izvor: RTS, 17.Sep.2019, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva vanredna događaja na prugama Srbije

Dva incidenta dogodila su se na prugama u Srbiji, saopštila je Infrastruktura Železnice Srbije. Vagon je iskliznuo sa pruge kod Majdanpeka a voz je naleteo na drumsko vozilo uzmeđu Despotovca i Resavice.
U železničkoj stanici Majdanpek, u 3.35 sati, sa jednom osovinom sa pruge je iskliznuo prazan teretni vagon, koji je bio poslednji u sastavu voza.
Oštećenja nema, a očekuje se da će iskliznuli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vagon brzo biti vraćen na kolosek.
Železnička komisija utvrdiće uzroke ovog iskliznuća, navdeno je u saopštenju. 
Nešto kasnije, oko šest časova, na pruzi između Despotovca i Resavice, na putnom prelazu obezbeđenom znacima vertikalne drumske signalizacije, teretni voz naleteo je na drumsko vozilo.
U ovom vanrednom događaju povređenih nije bilo.
Do vanrednog događaja došlo je zbog nepoštovanja znakova vertikalne drumske signalizacije vozača drumskog vozila, ističe Infrastruktura Železnice Srbije.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Majdanpek: Teretni voz naleteo na vozilo, vagon iskliznuo sa pruge

Izvor: Danas, 17.Sep.2019

U železničkoj stanici Majdanpek rano jutros je sa pruge iskliznuo prazan teretni vagon, koji je bio poslednji u sastavu voza, saopštila je Infrastruktura železnica Srbije. Članak Majdanpek: Teretni voz naleteo na vozilo, vagon iskliznuo sa pruge se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.