Druga žrtva Ofelije u Irskoj

Izvor: Radio 021, 16.Okt.2017, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga žrtva "Ofelije" u Irskoj

Uragan Ofelija odneo je dva života u Irskoj. Jedna žena stradala je drvo palo na njen automobil, a muškarac je stradao u sličnom incidentu.

Irska državna televizija izvestila je da je jedna žena stradala kada je drvo, usled udara vetra koji je donela oluja Ofelija, palo na njen automobil. Nesreća se dogodila u okrugu Vaterford, javlja RTE njuz. Reporter te televizije je vest objavio na svom nalogu na Tviteru, a takođe je postavio i video-snimak sa obale, u kom se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vide udari talasa.

Muškarac star oko 30 godina je poginuo u mestu Kair, kada je pokušao da ukloni drvo koje je palo. Oluja čupa drveće, oko 120.000 domaćinstava je ostalo bez struje, prenose Rojters i BBC.

Kako se navodi, oluja je pokrenula talase koji dostižu i do 10 metara visine. Tokom noći, Ofelija je oslabila od uragana u kategoriju oluje, a udari vetra dostižu brzinu od 176 kilometara na sat. "Ti udari vetra su opasni po život", upozorio je predsedavajući irske Nacionalne službe za vanredne situacije Šon Hogan.

Građani su upozoreni da bez preke potrebe ne izlaze napolje. Iako je Ofelija oslabila sa kategorije uragana na kategoriju oluje, u trenutku kada se približila evropskom tlu očekuju se i dalje veoma jaki udari vetra.

U Irskoj su zatvorene škole, univerziteti i druge obrazovne ustanove. Za celu zemlju izdato je crveno upozorenje. Škotska, Vels i delovi Engleske izdali su "žuto" upozorenje.

Meteorolozi ističu da je "Ofelija" najsnažniji uragan ikada zabeležen na istoku Atlantika i prvi od 1939. godine koji je "doputovao" toliko daleko na sever.

Dolazak nevremena očekuje se tačno na 30. godišnjicu Velike oluje iz 1987, tokom koje je u Britaniji stradalo skoro 20 ljudi i oboreno 15 miliona stabala, podseća AP.

Autor: agencije
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.