Donacije se obrušile sa fasade bolnice u Tiršovoj

Izvor: Politika, 14.Apr.2015, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacije se obrušile sa fasade bolnice u Tiršovoj

Sporna fasada obnovljena 2002. godine sredstvima iz Fondacije „Karić” obrušila se već tri puta za godinu dana. – Stručnjaci smatraju da radovi nisu kvalitetno izvedeni. – Sadašnje rukovodstvo ne zna ko je bio izvođač. – Nekadašnji direktor Šćepanović tvrdi da uzrok nije „njegov” nadzidani sprat. – Bivši predsednik Upravnog odbora klinike u vreme obnove Stajkovac se ne oglašava

Fasada na zgradi Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ulici prekjuče >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se obrušila najverovatnije jer armatura nije bila dobro urađena. Ovo je potvrdio i dr Siniša Dučić, zamenik direktora. Rukovodstvo bolnice je, kako on kaže, prema prvim nezvaničnim informacijama, saznalo da taj posao nije najpedantnije obavljen. Incident, u kome na sreću nije bilo povređenih, treća je opomena za manje od godinu dana.  Nadležni su zato juče angažovali stručnjake JP „Gradsko stambeno” da procene bezbednost fasade, krovova i oluka na Dečjoj klinici, a izveštaj bi trebalo da bude gotov u narednih tri do pet dana.

Ko je kriv za incident dr Dučić nije mogao da kaže, jer ništa nije ukazivalo na to da će se armatura urušiti.

D. Davidov-Kesar – D. Mučibabić

Opširnije čitajte u štampanom izdanju Politike od srede

objavljeno: 14.04.2015

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.