Izvor: RTS, 03.Okt.2022, 16:03

Dom omladine: Najvažnije da nema povređenih, utvrđuje se stanje na plafonu

V. d. direktora Doma omladine Beograda Nenad Dragović saopštio je da niko nije povređen kada je u petak tokom koncerta Big benda RTS-a sa plafona iznad bine otpao deo izolacionog materijala i pao na binu pored muzičara. Trenutno se utvrđuje stanje na plafonu, kako bi se utvrdilo kako se to dogodilo.
Internet portalu RTS-a je kontrabasista Big benda RTS-a Milan Pavković potvrdio danas da je došlo do >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << incidenta, kao ida su svi muzičari dobro i nisu povređeni.
Nakon toga se oglasio i v. d. direktora Doma omladine Nenad Dragović, navodeći da se izvinjavaju učesnicima i publici na svim eventualno nastalim neprijatnostima.
"Uprkos činjenici da Dom omladine Beograda redovno vrši kontrolu bezbednosnih uslova u svim svojim salama, uvek postoje neočekivane okolnosti više sile koje mogu dovesti do neželjenih događaja, kao što je to bio slučaj i prilikom održavanja ovog koncerta", navodi se u saopštenju.
Ističe da se trenutno vrši utvrđivanje stanja na plafonu Velike sale, kako bi se utvrdilo šta se i zašto se dogodilo.
"Predmetna sala je kompletno renovirana i puštena u rad 2012. godine. Takođe, ova sala DOB-a je osigurana od svih štetnih događaja kod poznate osiguravajuće kompanije i ova kompanije je zvanično obaveštena o štetnom događaju", saopštio je v. d. direktora.
Pretpostavljaju da je moguće da je tokom proteklih obilnih kišnih padavina određena količina vode skriveno prodrla do plafonske konstrukcije u sali i oslabila izolacione materijale.
Iz uprave navode da preduzimaju sve neophodne mere kako bi se Velika sala DOB-a što pre osposobila za nastavak dalje programske aktivnosti i kako bi se sprečilo ponavljanje sličnih događaja u budućnosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dom omladine povodom obrušavanja plafona: Imamo redovne kontrole, najvažnije da nema povređenih

Izvor: Danas, 03.Okt.2022

Povodom vesti da je tokom koncerta Big Benda RTS se srušio deo plafona, oglasio se Dom omladine iz koga su istakli da uprkos redovnih kontrola bezbednosnih uslova u svim  salama, uvek postoje neočekivane okolnosti više sile koje mogu dovesti do neželjenih događaja, kao što je to bio slučaj i...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.