Đorđević: Znao sam, a nisam verovao

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Okt.2010, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Znao sam, a nisam verovao


Legenda košarke Saša Đorđević uvek je proslavljao uspehe i pehove sa tri prsta – Srbija! Pa nije ni čudno što je bio šokiran kao i cela nacija, kada je gledao meč Italija – Srbija.
Još teže Salu pada što je znao da će se incident >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << desiti, ali kako kaže nije mogao ni sam da poveruje.
- Išao sam u kazino i našio na nekoliko poznanika, navijača. Rekli su mi da će se nešto veliko desiti u Đenovi, ali nisam mogao da verujem u to – prokomentarisao je Đorđević u intervjuu za La Gazetu.
Znači, već se sve znalo u napred?
- Teško je objasniti. Nisam očekivao da će se ovo desiti. Rekli su da navijači žele da izvrše pritisak na golmana Vladimira Stojkovića, ali ovome se nisam nadao.
Zbog grešaka u meču protiv Estonije?
- Ne samo zbog toga. Stojković je igrao za Crvenu zvezdu, a onda prešao u Partizan. Navijači Partizana su najbolji na svetu, ali ovo nije ništa novo za nas.
Ima li politika udela u priči?
- Problem dolazi upravo iz političke strukture opozicije. U Đenovi je bila grupa radikalnih navijača. Evo, i posle gej parade u Beogradu prošle sedmice, Ultrasi nastavljaju da upravljaju politikom.
Ko su oni? Da li ih poznajete?
- Ne direktno, ali to je generacija koja je odrasla u mračnom periodu. Pošto je savez okrenuo leđa Antiću, posle Svetskog kupa, pokušali su da ga se reše na sve načine, iako je imao podršku navijača.
Šta može Dejan Stanković da uradi?
- On je svoje odradio. Toliko puta je udovoljavao navijačima. Crvena zvezda je dala broj 12 upravo njima, kao ponos. Ovo je stvarno previše i za njega.
Šta očekujete sada? Mesece ili diskvalifikaciju?
- Ne. Mislim d ćemo igrati nekoliko mečeva bez publike – ubeđen je Đorđević da će kazna biti blaga.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Saša Đorđević: Moglo je da se nasluti

Izvor: Blic, 13.Okt.2010

Košarkaška legenda Saša Đorđević je rekao da su neredi u Đenovi mogli da se naslute i pokušao je da objasni italijanskim novinarima neke od razloga...Bivši košarkaš Partizana je u razgovoru za "Gazeto delo Sport” rekao da su u Italiju stigli ekstremne grupe navijača, koji su imali učešće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.