Đilasovo nacističko spaljivanje knjiga nije slika koju Srbija želi da pošalje u svet!

Izvor: 011vodič.com, 15.Okt.2019, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilasovo nacističko spaljivanje knjiga nije slika koju Srbija želi da pošalje u svet!

Niz pretnji, npada, sačekuši, ugrožavanja bezbednosti i zastrašivanja građana Beograda, predsednik Republike Srbije, predsednice Vlade, predsednice Narodne skupštine, kao i sve učestaliji pozivi na linč zamenika gradonačelnika grada Beograda Gorana Vesića sinoć su kulminirali bezumnim incidentom napada na posetioce promocije “Knjige o Beogradu” zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, praćenim jezivim vandalističkim >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << činom spaljivanja kniga – navodi Radulovićeva u pismu.
Ona dodaje…
– kakva je pruka koju smo poslali svetu? Zahvaljujući paljenju knjiga organizovanom od strane lidera opozicije Dragana Đilasa i njegovih operativaca, beograd je postao prvi grad u Evropi u kojem se spaljuju knjige posle spaljivanja od strane nacista. Kakvu to oni državu nude? Nude državu u kojoj je na književnoj večeri, gde je prodaja organizovana sa humanitarnim karakterom prikupljanja novčanih sredstava za lečenje šestogodišnjeg deteta, povređeno deset građana od strane Borka Stefanovića, Marka Bastaća i Branka Miljuša, kako povređeni navode u izjavama – stoji u pismu.
Ona je upitala i da li je negde u Evropi moguće spaljivanje knjiga, zabranjivanje knjiga i književnih promocija ili napadati i udarati ljude koji su na istu došli.
Tanjug/B. Stekić
– Svakodnevni javni postupci koje čine Dragan Đilas i ostali politički istomišljenici, su za Beograd i Srbiju, kao demokratsku državu, neprihvatljivi  – temeljeni na govoru mržnje, pozivu na linč,a od sinoć o nacističkim idejama spaljivanja knjiha kojima su Hitlerovi nacisti najavili spaljivanje Evrope – navela je ona.
Dodala je i da je Srbija demokratska zemlja na evropskom putu i da sloboda izražavanja i vladavina zakona u njoj moraju biti primenjene, a da lideri opozicije ne mogu da budu iznad zakona.
Andrea Radulović je u svom pismu dodala i da Srbija predano radi na pristupanju Evropskoj uniji i da Srbija i EU dele iste vrednosti, pa upravo zbog toga upozorava na sve veću agresivnost opozicije u Beogradu.
facebook.com/Goran Vesić
– Čin nacističkog spaljivanja knjiga i nasilja nad građanima i građankama koji podržavaju vladajuću stranku, odnosno nad svim političkim neistomišljnicima koji ne podržavaju nasilnu političku platformu Dragana Đilasa i Saveza za Srbiju, nije slika koju evropski Beograd i evropska Srbija žele da šalju u svet i stoga pomenute postupke najoštije osuđujem – zaključila je na kraju.
Ona je na kraju zamolila i da Fabrici ovo pismo dostavi poslanicima Evropskog parlamenta.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.