Detalji o napadu na pripadnike Unmika još se utvrđuju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2019, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detalji o napadu na pripadnike Unmika još se utvrđuju

Ujedinjene nacije rade na rasvetljavanju detalja incidenta na KiM kada su napadnuti članovi osoblja Unmika, izjavio je zamenik portparola UN Farhan Hak.

"Ono što možemo da kažemo je da su dva pripadnika osoblja UN koja su učestvovala u incidentu, jedan Rus a drugi je sa Kosova, pretrpela povrede i morali su da budu hospitalizovani. Detalji u vezi incidenta se još utvrđuju", kazao je Hak za rusku agenciju Tas s.

"Što se tiče mogućnosti daljeg odgovora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na osnovu onoga što mogu da vidim, specijalni predstavnik je pozvao Kosovo da poštuje imunitet svih pripadnika UN na Kosovu", dodao je Hak.

Pripadnik Umika Mihaeil Krasnoščenko je zadobio teške telesne povrede glave u akciji kosovske policije na severu Kosova i Metohije u utorak, a on je iz KBC u severnoj Mitrovici prebačen u Beograd na dalje lečenje i hospitalizovan na VMA.

Glavni tužilac u Kosovskoj Mitrovici Šćikiri Sila podneo je zahtev za ukidanje imuniteta ruskom državljaninu Krasnoščekovu i najavio da će zvanični zahtev uputiti specijalnom predstavniku te misije na KiM Zahiru Taninu.

Unmik je potom saopštio da je upoznat s navodima medija o zvaničnom zahtevu za ukidanje imuniteta, navodeći da će svi zahtevi za ukidanje imuniteta biti prosleđeni u sedište UN, gde će biti razmotreni u skladu sa utvrđenim procedurama svetske organizacije i važećim zakonima i propisima.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.