Davutoglu: Tursko prisustvo u Iraku je neophodno

Izvor: Vostok.rs, 17.Dec.2015, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu: Tursko prisustvo u Iraku je neophodno

17.12.2015. -

Premijer Turske Ahmet Davutoglu saopštio je detalje napada DAEŠ-a na turski vojni kamp Bašika u Iraku i naglasio da ovaj incident dokazuje potrebu turskog vojnog prisustva u toj zemlji.

„Na našu veliku žalost, jedan irački oficir je poginuo, dok je četvoro turskih vojnika lako ranjeno. Oni su prebačeni u Tursku, gde im se pruža medicinska pomoć. Razgovarali smo o tome sa načelnikom generalštaba. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Naši vojnici su pružili dostojan otpor, pozicije DAEŠ-a su uništene. To je veoma važno sa tačke gledišta demonstarcije naše snage. Naše prisustvo tamo je potrebno, dok iračka vlada ne stvori zakonske organe uprave“, rekao je turski premijer Davutoglu na pres-konferenciji na aerodromu u Ankari pred polazak u Brisel.

Sjedinjene Države su dobile informacije o napadu na bazu u Iraku gde se nalaze irački i turski vojnici, izjavio je savetnik potpredsednika za nacionalnu bezbednost Kolin Kal.    

„Videli smo preliminarna saopštenja o napadu na bazu u severnom Irau gde se nalaze turski i irački vojnici. Proveravamo informacije. Osuđujemo svaki napad i žalimo zbog pogibije ljudi“, rekao je predstavnik američke administarcije.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.