Da li je ovo odgovarajuća kazna?! Otac monstrum bi mogao da dobije do 15 godina!

Izvor: BKTV News, 18.Feb.2017, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je ovo odgovarajuća kazna?! Otac monstrum bi mogao da dobije do 15 godina!

Incident koji se dogodilo početkom nedelje kada je Beograđanin Milomir S. u kući svoje tašte u okolini Uba bacio svoju bebu staru svega 15 dana na pod i polomio joj lobanju, a prethodno je nokautirao i svoju taštu, potresao je celu Srbiju.

Nesrećna beba je u kritičnom stanju prevezena u bolnicu, gde se lekari još bore za njen život, a nasilnik se na saslušanju, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana,  >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pravdao da mu je beba slučajna ispala iz ruku tokom rasprave sa ženinom majkom.  

Beogradski mediji su preneli da je nasilnik zasad osumnjičen za nasilje u porodici, a ukoliko dođe do najgoreg ishoda, otac koji je bebu bacio na pod mogao bi da bude osumnjičen za nasilje u porodici sa smrtnim ishodom.

"Nasilje u porodici je pod nadležnošču osnovnih tužilaštava. Ali ako žrtva nasilnika premine, za to je kazna od tri do 15 godina, pa slučaj prelazi u nadležnost višeg tužilaštva", kaže sagovornik "Blica" blizak pravosuđu.

Nasilje u porodici svakodnevica

Sve su češći natpisi u medijima, kako je muž pretukao suprugu, sin maltretirao oca, a poslednjih meseci zabeležen je rast nasilja u porodici koji su završeni smrtnim ishodom.

Tako je u petak nedaleko od Žitorađa, muž ubio bivšu suprugu, pa presudio sebi, dok je početkom februara u Subotici uhapšen Miloš Čodanović (28) uhapšen je zbog sumnje da je nasmrt izbo svoju bivšu suprugu Moniku Ikotić (43).

Kao jedan od najvećih zločina koji je pogodio srpsku javnost, odigrao se 2. jula prošle godine, kada je Siniša Zlatić upao u kafić i  iz automatske puške ubio svoju suprugu Dijanu Zlatić, i još četvoro ljudi, dok je ranio 22 osobe.

Siniši je krajem januara ove godine počelo suđenje u Zrenjaninu, a brojni stručnjaci koji su pratili ovaj slučaj se nadaju da će generalna kazna biti stroga

Krajem avgusta 2016. godine imali smo još jedan slučaj porodičnog nasilja sa smrtnim ishodom, kada je Arpada Sabo ubio svoju dvadesetčetvorogodišnju suprugu Slavicu i četvoromesečnu ćerku Nikolinu u Veterniku.

Suđenje ubici iz Lipara još nije počelo, a više tužilaštvo u Novom Sadu je nedavno podiglo optužnicu protiv Saba. Inače,  zaprećena kazna za ovo monstruozno krivično delo je do 40 godina zatvora,

Prema podacima Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u protekloj 2016. godini smanjen je broj krivičnih prijava za krivično delo nasilje u porodici.

U toku prošle godine je podneta 661 krivična prijava od čega je optuženo 165 lica, a u odnosu na 159 lica doneto je rešenje o odbačaju krivične prijave, dok je u 2015. godini podneto 857 krivičih prijava za to krivično delo.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.