Da je Vučić došao kasnije, ne bi se to desilo

Izvor: Mondo, 12.Jul.2015, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da je Vučić došao kasnije, ne bi se to desilo"

Bivši američki predsednik izjavio je, povodom napada na premijera Srbije u Potočarima, da žali zbog tog incidenta, ali da smatra da se to ne bi dogodilo da je Vučić došao malo kasnije, nakon što je počela molitva.

Foto: FOTO TANJUG / SRÐAN ILIC / bb

"Mislim da je ljudima ipak bilo drago da je bio na komemoraciji, ali da ništa od onoga što je tamo bilo rečeno ova gomila ljudi nije čula i onda su ostali u šoku kad su ga videli", rekao je Klinton za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << hrvatsku televiziju RTL.

On je dodao kako ipak misli da je gradonačelnik Srebrenice Ćamil Duraković napravio dobar potez kad je pozvao Vučića da prisustvuje obeležavanju 20. godišnjice zločina u Srebrenici.

"Čuli ste šta je Duraković rekao kako je ostao živ pre 20 godine, a vršnjaci koje je znao su pobijeni, kao i članovi njegove porodice. Ipak, preuzeo je na sebe rizik pozivanja, a premijer Vučić na sebe rizik dolaska. I to je neki početak, i to je jako važan", naveo je Klinton, koji je obeležavanju u Srebrenici prisustvovao kao lični izaslanik aktuelnog predsednika SAD Baraka Obame.

On je na kraju poručio da mu je drago da su uspeli da očuvaju mir, demokratiju i sećanje na srebreničku tragediju.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.