DS: Službe moraju znati odakle dolaze sajber napadi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2022, 16:45

DS: Službe moraju znati odakle dolaze sajber napadi

Demokratska stranka (DS) pozvala je danas službe bezbednosti Srbije da u istrazi dojava o podmetnutim bombama u Beogradu i još nekim gradovima, zatraže pomoć partnerskih država i organizacija koje imaju veće iskustvo sa sajber napadima.

Poslednje dojave o podmetnutim bombama očigledno nisu pojedinačni incidenti, već smišljena kampanja koja izaziva uznemirenje građana, onemogućava redovan rad policije i remeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << život i rad u glavnom gradu, a naše državne institucije i organizacije nisu do sad pokazale da su u stanju da se same odupru ovim napadima, saopštila je DS.

Reč je o izuzetno velikom problemu pred kojim ne možemo zatvarati oči već se urgentno mora rešavati, naročito kada su razmere takve da su pod udarom i najosetljivije kategorije stanovnika - deca i bolesnici na aparatima, u zdravstvenim ustanovama.

Demokratska stranka poziva najviše državne zvaničnike da se bar u ovoj situaciji ne bave svojom političkom propagandom i podmetanjem neproverenih glasina, pogotovo da ne šire paniku koja problem može učiniti samo težim.

Vlast bar u ovom slučaju ne sme bez ikakvih dokaza etiketirati navodne inspiratore i nagađati motive napada, pogotovo zbog toga što se jednako snažan motiv za pritisak na Srbiju i njene građane može naslutiti i na suprotnoj strani od one na koju premijerka Ana Brnabić i pojedini ministri upiru prstom, ističe se u saopštenju.

Politikantski spinovi predstavnika režima neće rešiti očigledan problem, baš kao ni partijski kadrovi postavljeni na rukovodeća mesta u domaćim bezbednosnim službama, već samo stručni profesionalci uz pomoć stranih kolega sa iskustvom u pretnjama iz sajber prostora, zaključila je DS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.