DEČAK-UBICA SA VRAČARA PRE DVE GODINE IMAO INCIDENT U ŠKOLI: Tada su posle psihološke evaluacije uočene OVE stvari kod njega

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 10:09

DEČAK-UBICA SA VRAČARA PRE DVE GODINE IMAO INCIDENT U ŠKOLI: Tada su posle psihološke evaluacije uočene OVE stvari kod njega

Dečak ubica koji je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" usmrtio osmoro đaka i jednog radnika obezbeđenja ocenjen je pre dve godine u Tiršovoj

Dečak ubica je u Tiršovoj  u Univerzitetskoj dečjoj klinici još 2021. godine ocenjen kao veoma inteligentan, ambiciozan, vaspitan i moralno i etički orjentisan.

On je imao incident u školi glume iste godine, kada ga je drugi dečak udario laktom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prenosi Tanjug.

Tada je pored psihološke pomoći urađena i psihološka evaluacija i ocenjeno je da je sa dečakom sve u redu i da je izuzetno inteligentan.

Interesovao se za astrofiziku, izrazio je želju da se time bavi u životu, a u tom trenutku trenirao košarku i karate.

Dečak ubica je kobnog dana, u jutarnjim satima, naoružan sa dva pištolja i četiri Molotovljeva koktela ušao u svoju školu, iz pištolja ubio osmoro đaka i radnika obezbeđenja i ranio šestoro đaka i nastavnicu istorije.

Zakon o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica, govori da on nije krivično odgovoran iz razloga što nije navršio 14 godina u datom trenutku.

Otac dečaka zadržan je, jer se sumnjiči da je izvršio krivično delo - teška dela protiv opšte sigurnosti, jer je pištolj koji je dečak ubica koristio, bio njegov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.