DANAS JE KAP PRELILA ČAŠU Održan protest radnika Hitne pomoći nakon jezivog incidenta (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2023, 00:26

"DANAS JE KAP PRELILA ČAŠU" Održan protest radnika Hitne pomoći nakon jezivog incidenta (FOTO/VIDEO)

Jezivo nasilje na Zvezdari

Radnici Hitne pomoći okupili su se večeras kako bi pružili podršku povređenim kolegama pedijatrijske ekipe koja je danas brutalno napadnuta tokom intervencije. Oni su organizovali protest ispred ulaza u Hitnu pomoć i zatražili status službenog lica jer je ovo "definitivno prevršilo svaku meru".

U razgovoru za "Blic", Bojan Milićević, koji radi u Hitnoj pomoći već 20 godina, objasnio je da su se nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << današnjeg incidenta koji se dogodio u Pop Stojanovoj ulici, u kojem su povređene njihove kolege, okupili radnici ove službe kako pružili podršku svojim kolegama.

- Ovde smo se skupili, ima oko 100 i više ljudi ispred Hitne, dajemo podršku kolegama koji su danas napadnuti od strane sada poznatih osoba MUP-u, gde su baš huliganski, palicama i noževima napali medicinsku sestru, doktora i vozača saniteta Hitne pomoći - rekao je Bojan i dodao da ovim skupom žele da konačno dobiju status službenog lica:

- Mi smo se skupili da bismo pružili pomoć kolegama, očekujemo da naši sindikati dođu i da konačno uspostave bilo kakvu vlast ili da dobijemo status službenog lica kako bi zaštitili svoju ličnost - dodao je Milićević.

- Doktor, medicinska sestra i vozač su i dalje u Urgentnom centru. Doktoru ušivaju glavu, jednom je slomljena ruka, ako može nekako, neko da nas zaštiti i čuje nas, eto nekako da se to reši da jednostavno ne bude tih omalovažavanja i napada na nas zdravstvene radnike - rekao je Bojan.

- Ekipa je dobila poziv i rečeno im je da dete na toj adresi ima epi napad. Odmah su izašli na lice mesta, a kada je lekar nakon pregleda utvrdio da nije reč o epi napadu, već da je reč o disbalansu u detetovom ponašanju, napadači su se zaleteli na njega i udarili ga u glavu. Inače, napadnuti lekar je čovek u godinama, veoma cenjen i poštovan, kako među kolegama, tako i pacijentima. Zadobio je povrede glave i odveden je na ušivanje - kaže Milićević.

Prema njegovim rečima, napadnutog lekara pokušao je da zaštiti njegov kolega, vozač saniteta. Razjareni mladići, počeli su da ga udaraju, i slomili su mu ruku.

- Redovno dobijamo pozive iz ove porodice i izlazimo na intervencije, ja sam po pozivu bio kod njih pre mesec dana, ali su se normalno ponašali i ništa nije ukazivalo da bi do ovakvog incidenta moglo da dođe - rekao je on.

Prema rečima Milićevića, zahtevi radnika medicinara na večerašnjem skupu su da ih "neko čuje i da jednostavno stane u njihovu zaštitu, kako do ovakvih incidenata više ne bi dolazilo".

- Danas je "kap prelila čašu", mi inače svakog dana dobijamo razne pretnje, tako da samo hoćemo da nas neko konačno čuje - objasnio je Bojan.

On je objasnio da je u pitanju miran skup, i da zdravstveni radnici žele da se stavi tačka na nasilje, jer su njihove kolege u današnjem incidentu zadobile teške telesne povrede i idalje se nalaze u Urgentnom centru.

Policija sa Zvezdare, uhapsila je osobe starosti 25, 21 i 20 godina zbog postojanja osnova sumnje da su danas izvršili krivično delo nasilničko ponašanje. Oni se sumnjiče da su u Pop Stojanovoj ulici na Zvezdari palicom i drvenim predmetom fizički napali lekara i vozača Hitne pomoći, koji su potom sa povredama zbrinuti u Urgentnom centru.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, saopšteno je iz MUP-a.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.