Capik: Stanje u Temerinu normalno

Izvor: B92, 14.Feb.2013, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Capik: Stanje u Temerinu normalno

Temerin -- Suživot građana srpske i mađarske nacionalnosti u Temerinu je "na zavidnom, moglo bi se reći odličnom nivou", kaže predsednik opštine Temerin Vladislav Capik.

"Stanje u Temerinu je normalno, odnosno na istom je nivou kao i pre nego što su se proteklih dana desila dva incidenta", ocenio je Capik, napominjući da je policija vrlo efikasno reagovala povodom tuča mladića 27. januara i 8. februara i dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi isto tako efikasno trebalo da bude i sudsko procesuiranje učesnika tih incidenata.

Lokalna samouprava je preduzela sve mere iz svoje nadležnosti, pre svega kada je reč o kontroli rada ugostiteljskih objekata u kojima se okupljaju mladi, ali bi trebalo da pojačaju rad nadležni inspekcijski organi, jer se takvi incidenti dešavaju noću, van redovnog radnog vremena lokala, rekao je on.

Tuče među mladima se nažalost dešavaju, kao i u drugim mestima, ali problem nastaje kada izbiju između pripadnika različitih nacionalnosti, što otvara prostor za različite interpretacije, napomenuo je Capik.

On je podsetio da su prošle godine u Temerinu bila tri slična incidenta, od kojih je jedan okarakterisan kao međunacionalni, a ostali kao narušavanje javnog reda i mira, odnosno nasilničko ponašanje.

Napominjući da je lokalna samouprava u Temerinu zbog tih incidenata apelovala na MUP da se poveća broj policajaca u tom mestu ili da barem oni koji su raspoređeni u temerinskoj policijskoj stanici ostanu tu i ne idu na zadatke u druga mesta, kako bi se efikasno reagovalo na eventualne incidente među mladima.

Capik je naglasio da građani Temerina, u kojem je većinsko stanovništvo srpske nacionalnosti, a oko 30 odsto je Mađara, žive skladno i normalno što pokazuju ne samo svakodnevna druženja nego i mnoge zajedničke manifestacije, kulturne, sportske, turističke i druge.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Capik: Suživot u Temerinu na zavidnom nivou

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2013

TEMERIN -..Bezbednosno stanje u Temerinu je sasvim normalno, a suživot građana srpske i mađarske nacionalnosti kao i ostalih je "na zavidnom, moglo bi se reći odličnom nivou", izjavio je danas Tanjugu predsednik te južnobačke opštine Vladislav Capik..."Stanje u Temerinu je normalno, odnosno na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.