Čanak: Ostavka na mesto poslanika

Izvor: RTS, 25.Sep.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Ostavka na mesto poslanika

Nenad Čanak priznao da je tukao Pavla Lešanovića i podneo ostavku na poslaničku funkciju. Kako ostavku nije overio u sudu i lično je predao, ona nije pravno valjana.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je da je podneo ostavku na funkciju poslanika u Skupštini Srbije, jer parlament nije reagovao povodom incidenta u Novom Sadu u kome je on učestovao. Lider LSV-a je priznao da je "tukao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pesnicama" Pavla Lešanovića.

Agenciji Beta je u LSV-u rečeno da Čanak ostaje pri odluci da podnese ostavku na mesto poslanika i overiće tu odluku u sudu kako je propisano zakonom.

Čanak je pre toga rekao da mu iz republičkog parlamenta nisu primili ostavku, jer nije overena u sudu, na šta je papir sa ostavkom zgužvao i bacio.

"Ako treba da biram između suza moje dece i mandata, to nije nikakav izbor. Zbog svega, podnosim ostavku na funkciju poslanika, jer ne želim da budem poslanik ovog parlamenta", rekao je Čanak novinarima u Skupštini Srbije.

Čanak je priznao da je tog čoveka tukao na parkingu ispred kafane, ali je ukazao da ga je on vređao, nazivao lopovom, a ćerku njegovog brata "dodirivao kao poslednju prostitutku".

"Ova skupština se tim povodom ne da nije oglasila, nego nijednog trenutka nije uzela u zaštitu dostojanstvo poslanika. Izložen sam linču, jer sam branio čast porodice. Izložen sam tome da je ova skupština sigurna kuća za Ratka Mladića, skupština u kojoj se Miladin Kovačević, koji je ubio čoveka, dočekuje kao heroj, a gde predsednik skupštine odlično zna presudu krivičnog dela o kome ja nisam ni saslušan", istakao je Čanak.

Čanak je rekao da se, kada je video suze u očima "svoje ćerke", kako je nazvao bratanicu, vratio i na parkingu sreo "izgrednika koji je sedeo u automobilu marke 'be-em-ve'".

"On mi je tada opsovao decu, na šta sam ga izvukao iz kola, bacio štap u stranu i počeo da ga tučem pesnicama", rekao je Čanak i dodao da im je poručio da imaju pet minuta da napuste taj prostor.

Predsednik LSV-a kazao je da je u restoran otišao na poziv ćerke svog brata i da ga je taj čovek već sa ulaza verbalno napao nazivajući ga lopovom, a da je potom prišao njegovom stolu i počeo devojku da "hvata za telo".

Čanak je rekao da je taj čovek, za koga je rekao da je bio pijan, polio vodom muzičara uz reči: "Zašto sviraš za ovu svinju".

"Na osnovu svakodnevnih pretnji smrću, pre dve godine sam tražio obezbeđenje od MUP-a, ali mi to nije dato", dodao je Čanak.

Čanak je rekao da ga niko ni iz policije ni iz tužilaštva nije zvao da da izjavu o incidentu u Novom Sadu, a da on nije hteo da u javnosti iznosi svoju odbranu, jer je trebalo prvo da to kaže istražnim organima.

Dan posle incidenta, Pavle Lešanović je za RTS tvrdio da nikoga nije vređao, da se ne seća nikakve rasprave i i da ga Čanak nije tukao sam .

"Lično me je udario prvo sa njegovim štapom u glavu, jer ovo ne može od ruku da bude, pao sam dole, a onda su me šutirali dva, tri minuta, tri čoveka", kaže Lešanović.

Policiji su svi učesnici incidenta dali izjave, osim Čanka i njegove bratanice, potvrđeno je RTS-u. Ministar policije kaže da je izjave video i da je iz njih jasno da su Čanka vređali, ali i da ga poslanički imunitet ne štiti pa da će i on morati da da izjavu. U međuvremenu, zahtev Tužilaštva stigao je u sud.

"Osnovno javno Tužilaštvo u Novom Sadu podnelo je zahtev sudu da preduzme dodatne istražne radnje protiv Nenada Čanka, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilničkog ponašanja", izjavila je portparol Osnovnog suda Biljana Lazić. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čanak overio ostavku na mesto poslanika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2012, 12:28

BEOGRAD -..Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak predao je danas na pisarnici Skupštine Srbije ostavku na mesto poslanika...On je ostavku jutros overio u sudu...Čanak je juče podneo ostavku, koja nije bila uvažena jer nije bila overena u sudu...Lider LSV odlučio je da podnese...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Čanak zvanično bez imuniteta

Izvor: RTV Pink, 26.Sep.2012

. . . Skupština Srbije konstatovala je danas ostavku lidera LSV Nenada Čanka na mesto poslanika pošto je prethodno Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Srbije usvojio njegovu ostavku. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.